Hyppää pääsisältöön

Lapset

Onni-siili opettaa tunnetaitoja

Onni-siili seisoo yhdellä jalalla iloisena.
Kuva: Pikku Kakkonen / Yle

Elämään mahtuu paljon suuria tunteita ja niitä tällä siilillä kyllä on!

Aina hän ei nimensä mukaisesti suinkaan ole onnellinen, vaan toisinaan kiukkuinen ja joskus vähän haiskahtava. Kirppuja hänellä on koko ajan. Ja vaikka hän onkin vielä pieni, hänellä on suuret tunteet.

Onnin kotona, Aurinkoisen joen siirtolapuutarhassa, suuret tunteet ovat yhtä luonnollisia kuin korotetuissa penkeissä kasvavat porkkanat. Tämä paikka on rakennettu rakastavasta energiasta, joka hoitaa kaikkia sen asukkaita. Kaikki elävät täällä täydellisessä tasapainossa (ainakin toisinaan) ja kaikilla on hassumaisen hauskaa!

Nälkäkiukku - Toista Yle Areenassa

Onni ja hänen ystävänsä heijastavat alle kouluikäisten lasten tunteiden ylä- ja alamäkiä. Sarjan hahmojen avulla voidaan käydä tunteita läpi laidasta laitaan, innostumisesta vihaan ja siihen tunteeseen, että haluaa olla hetken yksikseen.

Sarja opettaa lapsille tunnetaitoja. Se vahvistaa sisäistä voimaa selvitä haasteellisista tunteita ja antaa keinoja vahvistaa positiivista asennetta. Yhdessä opimme, että positiivisia tunteita voi vahvistaa jakamalla iloisia asioita muiden kanssa. Uusien ystävien saaminenkin voi onnistua vaikka olisi kuinka piikikäs!

Suomalaisina ääninä ovat Kosmo Salminen, Iris Kovalainen, Pauli Halonen, Jemina Haukka, Rosanna Kemppi, Reetta Korhonen, Joonathan Kettunen ja Susanna Volanto. Sarjan on kääntänyt Minna Tasanto.

Lisää aiheesta Yle Areenassa