Hyppää pääsisältöön

Lapset

Momolu ja ystävät

Animaatiohahmo Momolu-pandan pään päällä istuu paljon pikkulintuja.
Kuva: Pikku Kakkonen / Yle

Uusi sarja pohjautuu tarinankertoja ja pedagogi Leena Fredrikssonin kehittämään Momolu-hahmoon, joka on jo seikkaillut kirjoissa ja kuvakirjoissa. Nyt Momolun värikäs, perheen pienimpien rakastama maailma on tuotu animaatiosarjaksi.

Momolu on lempeä panda, joka asuu Ita-saarella ystäviensä kanssa. Hänellä on monia ystäviä. Naapurissa asuvat pieni Banni-pupu, vikkelä ja veikeä Nooni-kettu, ja mysteerejä ratkova mäyrä Hiko.

Saarella pitää kahvilaa Kimu-kissa, joka leipoo parhaat muffinssit, ja musiikkitarjonnasta pitää huolen karhu DJ Bass. Teatteriseuruetta johtava Huhu-pöllö osaa olla aika-ajoin dramaattinen, mutta kaikkein coolein on kuitenkin räppäävä Pepe-pingviini, joka asuu omalla lumisella saarellaan Ita-saaren pohjoispuolella.

Momolu ja ystävät - Toista Yle Areenassa

Sarjan ytimessä on ongelmien ratkaiseminen ja uuden luominen eri kädentaidoilla ja taiteen keinoilla. Kohdatessaan pulmia tai halutessaan ilahduttaa itseään tai muita Momolu ystävineen keksii kivoja luovaan ongelmanratkaisuun ja helppoihin kädentaitoihin nojaavia tehtäviä, joilla päästään eroon ongelmista ja tehdään päivästä parempi.

Jokaisessa sarjan jaksossa keskitytään yhteen kädentaitoon tai taiteenlajiin. Ystävykset kertovat kuinka tehdään musiikkia, valitaan tauluun sopivat värit, leivotaan muffinsseja tai askarrellaan paperista ja pahvista lintuja. Lapset voivat itse tehdä yhdessä eläinkavereiden kanssa ja oppia samalla jotain uutta.

Momolu ja ystävät-sarjan on tuottanut Ferly Oy yhteistuotantona kanadalaisen Yellow Animationin ja belgialaisen Digital Graphics Animationin kanssa. Sarjan on ohjannut Kari Juusonen (Niko-elokuvat) sekä Tahir Rana (Charlotte), ja sarjan pääkirjoittaja on kanadalainen Anne-Marie Perrotta. Suomenkielisinä ääninä ovat mm. Hugo Komaro, Mila Kassabi, Mirella Roininen, Joonathan Kettunen ja Katja Aakkula.

Lisää aiheesta Yle Areenassa