Hyppää pääsisältöön

Lapset

Viirun ja Pesosen uudet seikkailut Pikku Kakkosessa

Viiru ja Pesonen ovat ruokapöydän ääressä. Viiru seisoo ruokapöydällä.
Kuva: Pikku Kakkonen / Yle

Tutuissa maisemissa tapaamme taas parivaljakon, jonka toimet pyörivät yleensä oman pihapiirin ja kodin ympärillä. Tavallisimmankin päivän keskelle Viiru kuitenkin saa aikaan vipinää ja vauhtia.

Vanha Pesonen asuu yksin pienellä tilallaan. Tai ei aivan yksin - seuraksi on tullut Viiru-kissa, joka pistää vilskettä kuvioihin. Pesosen elämä on yleensä melko rauhallista: kananhoitoa, nikkarointia ja vihannesten kasvattamista. Viiru kuitenkin kehittää kaksikolle toimintaa ja sattumuksia.

Viirun ja Pesosen elämää sulostuttava kanalauma osaa myös saada tahtonsa läpi. Rauhallinen Pesonen on välillä aivan ymmyrkäisenä konkkaronkkansa kanssa, mutta onneksi hänellä riittää kärsivällisyyttä ja huumoria pulmien ratkomiseen - ainakin hetken tuumattuaan.

Viiru ja Pesonen - Toista Yle Areenassa

Sven Nordqvist julkaisi ensimmäinen Viiru ja Pesonen -kirjan vuonna 1984. Rakastetun parivaljakon Viiru ja Pesonen (Pettson och Findus) -sarjan suomenkielisinä ääninä ovat Hanna Mönkäre, Jukka Voutilainen, Katja Sirkiä, Emma Louhivuori, Jenny Pitkänen, Joonas Lähteenmäki, Jarmo Koski, Katja Aakkula, Heljä Heikkinen, Antti Lang ja Anni Kajos.

Lisää aiheesta Yle Areenassa