Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Yle seuraa USA:n presidentti Joe Bidenin vierailua kanavillaan alusta loppuun saakka

Joe Biden ja Sauli Niinistö
Kuva: Yle

Joe Bidenin vierailu Suomessa huipentaa ulkopolitiikan superviikon

Naton huippukokous järjestetään Liettuan Vilnassa ensi viikolla 11.–12.7. Kokoukseen osallistuva Yhdysvaltain presidentti Joe Biden saapuu Helsinkiin tasavallan presidentti Sauli Niinistön vieraaksi heti kokouksen jälkeen torstaina 13.7. Vierailua seurataan alusta loppuun saakka Ylen tv- ja radiokanavilla, Yle Areenassa sekä Yle.fi-verkkosivuilla.

Naton huippukokousta Vilnassa seurataan Ylen kanavilla ja erikoislähetyksissä kokouspäivinä. Paikan päällä kokouksessa ovat Nato-kirjeenvaihtaja Maria Stenros sekä EU-kirjeenvaihtaja Rikhard Husu.

Kokousta seuraava Bidenin vierailu on samalla Pohjoismaiden ja Yhdysvaltojen huippukokous, jonka yhteydessä Bidenilla ja Niinistöllä on myös kahdenvälinen tapaaminen. Presidentinlinnassa järjestettävään huippukokoukseen osallistuvat Bidenin ja Niinistön lisäksi muiden Pohjoismaiden pääministerit.

Yle seuraa vierailupäivän tapahtumia hetki hetkeltä verkkosivuillaan Yle.fi:ssä heti aamusta alkaen. Raportoimme niin vierailun poliittisesta puolesta kuin sen näkymisestä kesäisen Helsingin katukuvassakin. Televisiossa päivää seurataan Yle Uutisten erikoislähetyksin. Erikoislähetyksissä nähdään vieraina mm. pääministeri Petteri Orpo sekä ulkoministeri Elina Valtonen. Asiantuntijavieraina nähdään mm. Yhdysvaltain tutkija Benita Heiskanen Turun yliopistosta sekä tutkija Charly Salonius-Pasternak Ulkopoliittisesta instituutista.

Yle toimii myös vierailun host broadcasterina. Ylen kuvaa Bidenin vierailusta välitetään tv-yhtiöille ympäri maailmaa.