Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Muistatko Radiomafian Kansakunnan kahvitunnin? Samuli Aaltonen tekee paluun kahvipöytiin Yle Radio Suomessa!

Samuli Aaltonen katsoo kameraan sivuttain mikrofonin edessään.
Kuva: Jukka Lintinen

Ilouutinen! Koko kansan kahvipöytä tekee syyskuussa paluun – tähän hetkeen päivitettynä. Kansakunnan kahvitunti kuullaan lauantaisin 2.9.2023 alkaen.

Kontaktiohjelma Kansakunnan kahvitunti on Suomen suorin radio-ohjelma – reaaliajassa ilman suodattimia. Keskustelujen lomassa tarjolla myös parasta musiikkia Suomen suurimmasta levyhyllystä. Kansakunnan kahvitunti on myös kotimaista radiohistoriaa: se oli yksi tunnetuimmista ohjelmista Radiomafiassa 1990-luvulla.

”Lähetystä tehdään aidosti yleisön kanssa yhdessä, se on keskustelua maailmanparantamisen hengessä – kunnioittavasti, mutta pilke silmäkulmassa”, sanoo Samuli Aaltonen.

”Kahvitunnilla oivallamme monenlaisia merkityksiä porukalla, kuten kahvipöydän ääressä keskustellessa usein tapahtuu. Ohjelmaan soittava ihminen kertoo tarinan, johon kuuntelija voi samastua”, Samuli jatkaa.

Kahvitunnilla luodataan tapojamme arvottaa asioita ja ilmiöitä sekä kuullaan, mikä kahvituntilaisten mielestä on oikein ja mikä väärin. Myös makutottumukset ja arjen koulukunnat ovat hedelmällisiä keskustelujen avauksia: ”Onko ok päivittää someen omaa hyväntekeväisyyttään?” tai ”Oletko tee- vai kahvi-ihminen?”. Ensimmäisissä lähetyksissä pohditaan mm. pitääkö kaikkien kanssa tulla toimeen ja onko oikein ruokkia kulkukissoja, vaikka se olisi kiellettyä.

Keskusteluissa joko-tai-ihmiset kohtaavat sekä-että-ihmiset. Pyrkimyksenä on kuulla siloittelematon ja todellinen kuva Suomesta juuri nyt.

Ylen alueiden aamulähetysten vastaavana radiotuottajana työskentelevä Samuli Aaltonen on pitkän linjan radioammattilainen, joka on viime vuosina toiminut muun muassa Radio Novan ohjelmapäällikkönä ja Radio Nostalgian kanavapäällikkönä.

Kansakunnan kahvitunti 2.9.2023 alkaen Yle Radio Suomessa klo 10–12.