Ylioppilaskokeiden miniopas: tässä ohjeet yo-kokeiden käytännön kiemuroihin
Tiedätkö, miksi yo-kokeeseen ei saa tuoda nenäliinoja tai mitä yo-kirjoitukset maksavat? Lue vastaukset ylioppilaskokeiden minioppaasta.
Ylioppilaskokeiden miniopas -sarjassa käsitellään ylioppilaskokeiden käytäntöjä ja aikatauluja. Tältä sivulta löydät kaikki juttusarjan artikkelit.
Mitä ylioppilaskokeen vessareissulla tapahtuu? Mitä eväitä kannattaa ottaa mukaan? Ylioppilaskokeiden minioppaan artikkelit käsittelevät yo-kokeisiin valmistautumista, yo-koepäivää ja yo-kokeiden arviointia.
Ylioppilaskokeiden miniopas: 1/4 Mitä tehdä kuukausi ennen ylioppilaskokeita?
Kuukausi ennen ylioppilaskokeiden alkua on hyvä hankkia kokeessa tarvittavat laitteet ja päivittää lukusuunnitelma. Lue tietopaketti yo-kokeita edeltävien viikkojen tueksi.
Ylioppilaskokeiden miniopas: 2/4 Tartu ylioppilaskokeita edeltävän viikon muistilistaan
Ylioppilaskoetta varten pitää pakata huolellisesti. Myös järkevä kertaaminen ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen voivat vaikuttaa koemenestykseen. Kertaa täältä koetta edeltävien päivien ohjelma!
Ylioppilaskokeiden miniopas: 3/4 Näillä ohjeilla vältät mokat yo-koepäivänä ja koetilanteessa
Yksi saa paniikkikohtauksen, toisella hajoaa kone ja kolmannen hakee poliisi. Muiden mokista ja sattumuksista on hyvä ottaa opikseen, joten Abitreenit kysyi Ylioppilastutkintolautakunnalta vinkit koepäivään.
Ylioppilaskokeiden miniopas: 4/4 Yo-kokeen jälkeen alkaa arvostelu - mitä ovat HVP, LEMCBA ja YTL?
Hyvän vastauksen piirteet, lopulliset pisteet ja oikaisuvaatimukset puhututtavat yo-kokeiden jälkeen. Lue, miten kokeet arvostellaan ja mistä omat koevastauksesi löytyvät!
Ylioppilaskokeiden yo-koelähetykset löytyvät Yle Areenasta.
Puuttuiko ylioppilaskokeiden minioppaasta jokin asia, mistä haluat tietää lisää? Voit jättää meille kysymyksen sähköpostitse abitreenit@yle.fi.