Hyppää pääsisältöön

Elämäni Biisi

Elämäni Biisi - tarkista viidennen kauden faktat täältä!

Päivitetty 23.09.2023 22:10.
Juontaja Katja Ståhl ja tähtiartistit katsovat kameraan
Kuva: Yellow Film / Yle

Uusi kausi alkaa lauantaina 26.8.2023 ja pitää sisällään uuden solistin sekä poikkeuksellisen huipennuksen Tampereen Areenalta! Keräsimme jälleen faktapaketin kahvipöytäkeskusteluiden tueksi.

Koska se tulee ja montako jaksoa?

Uusi kausi alkaa 26.8.2023 ja jaksot nähdään Yle TV1:ssä lauantaisin klo 21.00. Syksyn aikana nähdään yksitoista suoraa lähetystä, joiden jälkeen juhlakaudessa on luvassa vielä kaksi nauhoitettua erikoisjaksoa. Niistä ensimmäisessä Elämäni Biisi valtaa Tampereen areenan, kun ohjelman erikoisjaksona nähdään Parhaat hitit -konsertti uuden vuoden kunniaksi ja jälkimmäisessä rauhoitutaan loppiaisen tunnelmiin Radion sinfoniaorkesterin kanssa toteutetun klassisen musiikin jakson myötä.

Ketä on mukana tällä viidennellä kaudella?

Bändiä luotsaa tuttuun tapaan Kalle Torniainen, ja illan emäntänä toimii vuoden juontajan Kultaisen Venlan pokannut Katja Ståhl. Tällä kaudella on mukana ennätysmäärä solisteja määrän kasvaessa kahdeksaan. Vanhoista tutuista mukana ovat Diandra, Irina, Kasmir, Arja Saijonmaa sekä viime kaudella mukaan tulleet JP Leppäluoto, Jore Marjaranta ja Tero Vesterinen. Yhdessä jaksossa solisteja on mukana neljä tai viisi riippuen illan aikana kuultavista kappaleista.

Kuka saadaan uutena solistina mukaan?

Joukkoa vahvistaa uusi artisti, Ilta.

Ilta nousi suuren yleisön tuntemaksi UMK:ssa esittämällään Kelle mä soitan -jättihitillään.
”Oon pienestä pitäen rakastanut laulaa ja tulkita lauluja, ja nähdä mitä jollekin merkityksellinen laulu voi ihmisessä tehdä. Saan ihmisten tunteista ja reaktioista myös hirveesti voimaa itse! Siispä Elämäni Biisi tuntuu maailman ihanimmalta. Odotan innolla tulevaa syksyä ja sen tuomia erityisiä hetkiä”, sanoo syksyllä toisen levynsä julkaiseva Ilta.

Missä Jarkko ja Pepe ovat?

Hyviä uutisia! Vaikka Jarkko ja Pepe ovat poissa vakiokokoonpanosta, heitä molempia kuitenkin kuullaan Tampereen Areenan Parhaat hitit -konsertissa 4.11. Konsertista nähdään taltio televisiossa 30.12.2023

Nähdäänkö vielä näiden lisäksi vierailevia tähtisolisteja?

Ehkäpä...

Ketä vieraita on tällä kaudella?

Oman Elämänsä Biisin tulevat paljastamaan tarinan kera:

26.8.
Anu Sinisalo, Jarkko Niemi, Paulus Arajuuri, Robin Packalen & Mikaela Ingberg.

2.9.
Li Andersson, Arja Juvonen, Johanna Vuoksenmaa, Jan Erola & Esko Valtaoja.

9.9.
Sari Essayah, Riikka Pulkkinen, Riku Nieminen, Tommi Kinnunen & Pipsa Hurmerinta.

16.9.
Misa Palander, Anu Koivunen, Peter Nyman, Simo Frangen & Paavo Väyrynen.

23.9.
Gogi Mavromichalis, Katri Niskanen, Dome Karukoski, Marjatta Leppänen & Vieno Kekkonen.

30.9.
Ari Vatanen, Nooralotta Neziri, Sinikka Sokka, Hjallis Harkimo & Saku Tuominen.

7.10.
Atso Almila, Eeva Kontu, Salla Nazarenko, Tarja Halonen & Stefan Lindfors.

14.10.
Tiina Nopola, Esa Nieminen, Seppo Hovi, Jenni Kokander & Laura Kolbe.

21.10.
Topi Raitanen, Atte Kilpinen, Lilli Paasikivi, Jorma Uotinen & Maija Louekari.

28.10.
Tuomas Holopainen, Pertti Sveholm, Ujuni Ahmed, Tom Pöysti & Marianne Heikkilä.

4.11. Finaalilähetys Tampereen Areenalta
Vieraina Mika Aaltola, Pekka Haavisto, Jussi Halla-aho, Olli Rehn & Alexander Stubb.

Muutokset ovat mahdollisia suoraan lähetykseen asti.

Mitä finaalilähetyksessä Tampereen Areenalta nähdään?

Nähdään kotipelin huipentuma sekä kilpailemaan saapuvat erittäin ajankohtaiset ja mielenkiintoiset vieraat: Mika Aaltola, Pekka Haavisto, Jussi Halla-aho, Olli Rehn & Alexander Stubb.

Mitä pitää sisällään uudenvuoden erikoisjakso?

EB:n merkeissä uutta vuotta juhlitaan jo 30.12. klo.21.00.

Vuosi päätetään isosti hittikimaraan, joka koostuu Elämäni Biisin aiemmilla kausilla esitetyistä kappaleista. Ohjelman tähtiartistit esittävät mieleen painuneimpia kappaleita areenan isoissa puitteissa. Joukkoon liittyvät myös aikaisemmilta kausilta tutut Jarkko Ahola ja Pepe Willberg.

Konsertti taltioidaan 4.11. kauden finaalilähetyksen yhteydessä Tampereen Areenalla. Lisätietoja tuotantoyhtiön sivuilta.

Entä loppiaisen erikoisjakso?

Loppiaisena nähdään Radion sinfoniaorkesterin kanssa toteutettu klassisen musiikin jakso.

Omat elämänsä klassiset kappaleet jaksossa paljastavat Elämäni Biisin oma tähtiartisti Arja Saijonmaa, urheiluvaikuttaja Sami Itani, muusikot Iiro Rantala ja Leri Leskinen sekä kirjailija, toimittaja ja poliitikko Minna Lindgren. Radion sinfoniaorkesterin kapellimestarina toimii Kristian Sallinen.

Erikoisjakso: 6.1.2024 Yle TV1 ja Yle Areena klo 21.00.

Onko bändiin tullut muutoksia?

Ei. Kaikki tutut huippumuusikot ovat edelleen mukana, Kalle Torniaisen johdolla toki!

Miten yleisöön pääsee?

Lipuista ja Tampereen Mediapoliksen tapahtumista sekä suuresta areena-huipennuksesta löytyy tietoa tuotantoyhtiö Yellow Film&TV:n hallinnoimilta Elämäni Biisi-illat sivuilta osoitteesta: elämänibiisi.fi

Onko tälläkin kaudella kotipeli?

On. Lähetyksissä seurataan miten kotona tiedetään biisit (ja yleensä ne tiedetään paremmin kuin studiossa). Koko kauden kestävässä kisassa on mahdollisuus päästä hyville palkinnoille!

Miten kotipeliä pelataan?

Peli löytyy Yle.fi-sovelluksesta. Ohjeet peliin löytyvät täältä. Kotipeli vaatii Yle-tunnuksen ja sillä kirjautumisen Yle-sovellukseen.

Mitä kotipelille tapahtui ensimmäisessä lähetyksessä?

Yle Tunnus -kirjautumisessa ei kestänyt kävijäpiikkiä ja tämä esti pääsyn kotipeliin sekä kotipelin pelaamisen käytännössä koko lähetyksen ajan. Pahoittelut tästä aiheutuneesta harmista. Elämäni Biisillä on valitettavana perinteenä kaataa joku osa pelistä ensimmäisenä viikkona. Syynä usein on yllättävä suosio.

Koko kauden kestävä yleisökilpailu aloitetaan nollasta pisteestä kaikkien osalta toisessa lähetyksessä.

Onko tämä kotimainen ohjelma?

On. Ohjelman idean on kehittänyt Yellow Film&TV:n Petja Peltomaa, joka toimii myös ohjelman sisältöohjaajana. Yellow Film&TV ja Yle ovat yhdessä kehittäneet ohjelmasta myytävän formaatin. Tämän formaatin pohjalta on jo tehty versio Liettuassa nimellä Mano Daina.