Hyppää pääsisältöön

Elävä arkisto

Popeda Saapasjalkarockissa 1987 oli manserockin riemujuhlaa – katso koko keikka nyt Areenasta

Saapasjalkarock: Popeda - Toista Yle Areenassa

Popeda tarjoili Saapasjalkarockin yleisölle runsaan hittikavalkadin lisäksi yllätyksiä. 10-vuotista taivaltaan juhlinut bändi kutsui lavalle Raaka-Arskan, sambatanssijoita ja puhallinsoittajia.

Saapasjalkarock oli pihtiputaalainen rockfestivaali, jota järjestettiin vuosina 1976–1988 ja 2006. Historiansa aikana tapahtuma haali esiintyjäkseen jopa Metallican, mutta silti se muistettaneen eritoten Popedan keikoista. Yhtye esiintyi festivaalilla yhteensä 10 kertaa.

1987 Popeda juhlisti omaa kymmenvuotista taipalettaan soittamalla Saapasjalkarockin päälavalla intensiivisen keikan. Energinen Pauli Antero ”Pate” Mustajärvi hyppi, heilui ja flirttaili tamperelaisen rokkikukon elkein suurijoukkoiselle yleisölle.

Mustajärvi oli valinnut esiintymisasukseen valkoisen hihattoman paidan ja skottikuvioiset housut. Yhtyeen keulahahmon päätä koristi vuorollaan niin punainen kuin musta päähine.

Soittajakokoonpanoon kuuluivat Costello Hautamäki, Timo Tapaninen, Jyrki Melartin, Kari Holm, Jukka Järvinen, Jyrki Niemi, Veli-Pekka Niemi ja Vesa Hyrskykari.

Popedan roudarina tunnettu Raaka-Arska, eli Ari Tuominen esitti Aja hiljaa isi -kappaleen rouheaan tyyliinsä. Viimeisen kappaleen aikana lavalle keinahteli myös sambatanssijoita.

Saapasjalkarock: Popeda on katsottavissa Areenassa toistaiseksi.

Nämä kappaleet kuultiin

Elämässä pitää olla runkkua
Bandiittipolkka
Apen Ja Riitan surullinen tarina
Kalteriblues
Pauli, pikku Pauli
Masuunimestarin musta maanantai
Bublipax
Maailmankaikkeuden suvijenkka
Aja hiljaa isi (esittäjänä Raaka-Arska)
Synnyimme lähtemaan
Kuuma kesä
Da, Da

Keskustelu

Keskustelu sulkeutuu 30.9.2023.