Hyppää pääsisältöön

Luonto

Avara luonto syksyllä 2023

Päivitetty 20.09.2023 14:57.
Karhu metsässä.
Kuva: BBC Studios

Avara luonto TV 1 lauantaisin klo 18:45

9.9. Avara luonto: Serengeti III

(Serengeti: Series 3)

Kausi 3, 1/6. Turva. Uusissa jaksoissa seurataan elämää Serengetissä, jossa tapaamme tutut eläimet kuten virtahevot, leijonat, gepardit, hyeenat, paviaanit, norsut, seeprat, kirahvit ja krokotiilit. Serengetissä lajit elävät rinnakkain ja sarjassa näemme sekä helliä hetkiä että hurjaa saalistamista. Fiktiiviset eläintarinat kertovat meille lajien elämästä kauniilla ja haastavalla savannilla. Tuotanto: XIX Entertainment/John Downer Productions/BBC, Iso-Britannia 2023. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

Norsulauma savannilla.
Kuva: John Downer Productions Ltd

16.9. Avara luonto: Serengeti III

Kausi 3, 2/6. Luonnon armoilla. Uusissa jaksoissa seurataan elämää Serengetissä, jossa tapaamme tutut eläimet kuten virtahevot, leijonat, gepardit, hyeenat, paviaanit, norsut, seeprat, kirahvit ja krokotiilit. Serengetissä lajit elävät rinnakkain ja sarjassa näemme sekä helliä hetkiä että hurjaa saalistamista. Fiktiiviset eläintarinat kertovat meille lajien elämästä kauniilla ja haastavalla savannilla. Tuotanto: XIX Entertainment/John Downer Productions/BBC, Iso-Britannia 2023. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

23.9. Avara luonto: Serengeti III

Kausi 3, 3/6. Perhesiteet. Uusissa jaksoissa seurataan elämää Serengetissä, jossa tapaamme tutut eläimet kuten virtahevot, leijonat, gepardit, hyeenat, paviaanit, norsut, seeprat, kirahvit ja krokotiilit. Serengetissä lajit elävät rinnakkain ja sarjassa näemme sekä helliä hetkiä että hurjaa saalistamista. Fiktiiviset eläintarinat kertovat meille lajien elämästä kauniilla ja haastavalla savannilla. Tuotanto: XIX Entertainment/John Downer Productions/BBC, Iso-Britannia 2023. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

Mangusti-/surikaattilauma.
Kuva: John Downer Productions Ltd

30.9. Avara luonto: Serengeti III

Kausi 3, 4/6. Valtataistelut. Uusissa jaksoissa seurataan elämää Serengetissä, jossa tapaamme tutut eläimet kuten virtahevot, leijonat, gepardit, hyeenat, paviaanit, norsut, seeprat, kirahvit ja krokotiilit. Serengetissä lajit elävät rinnakkain ja sarjassa näemme sekä helliä hetkiä että hurjaa saalistamista. Fiktiiviset eläintarinat kertovat meille lajien elämästä kauniilla ja haastavalla savannilla. Tuotanto: XIX Entertainment/John Downer Productions/BBC, Iso-Britannia 2023. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

7.10. Avara luonto: Serengeti III

Kausi 3, 5/6. Saalistus. Uusissa jaksoissa seurataan elämää Serengetissä, jossa tapaamme tutut eläimet kuten virtahevot, leijonat, gepardit, hyeenat, paviaanit, norsut, seeprat, kirahvit ja krokotiilit. Serengetissä lajit elävät rinnakkain ja sarjassa näemme sekä helliä hetkiä että hurjaa saalistamista. Fiktiiviset eläintarinat kertovat meille lajien elämästä kauniilla ja haastavalla savannilla. Tuotanto: XIX Entertainment/John Downer Productions/BBC, Iso-Britannia 2023. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

Seeprat ja flamingot veden äärellä.
Kuva: John Downer Productions

14.10. Avara luonto: Serengeti III

14.10. Kausi 3, 6/6. Savannin arki. Uusissa jaksoissa seurataan elämää Serengetissä, jossa tapaamme tutut eläimet kuten virtahevot, leijonat, gepardit, hyeenat, paviaanit, norsut, seeprat, kirahvit ja krokotiilit. Serengetissä lajit elävät rinnakkain ja sarjassa näemme sekä helliä hetkiä että hurjaa saalistamista. Fiktiiviset eläintarinat kertovat meille lajien elämästä kauniilla ja haastavalla savannilla. Tuotanto: XIX Entertainment/John Downer Productions/BBC, Iso-Britannia 2023. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

Harmaahylkeen poikanen.
Kuva: BBC Studios

21.10. Avara luonto: Tarunhohtoinen Pohjola

(Wlid Scandinavia)

1/3. Merten armoilla. Sarjassa tutustumme pohjoismaiden ainutlaatuiseen luontoon, rannikolta sisämaahan, Islannin tulivuorista Lofoottien vuodenaikojen kiertoon ja metsien uumeniin. Näemme miten eläimet ovat sopeutuneet eri vuodenaikoihin ja pärjäävät vaativissakin olosuhteissa maalla, meressä ja ilmassa. Tuotanto: BBC/SVT/PBS, Iso-Britannia. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

28.10. Avara luonto: Tarunhohtoinen Pohjola

2/3. Sisämaassa. Sarjassa tutustumme pohjoismaiden ainutlaatuiseen luontoon, rannikolta sisämaahan, Islannin tulivuorista Lofoottien vuodenaikojen kiertoon ja metsien uumeniin. Näemme miten eläimet ovat sopeutuneet eri vuodenaikoihin ja pärjäävät vaativissakin olosuhteissa maalla, meressä ja ilmassa. Tuotanto: BBC/SVT/PBS, Iso-Britannia. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

4.11. Avara luonto: Tarunhohtoinen Pohjola

3/3. Jäätä ja tulta. Sarjassa tutustumme pohjoismaiden ainutlaatuiseen luontoon, rannikolta sisämaahan, Islannin tulivuorista Lofoottien vuodenaikojen kiertoon ja metsien uumeniin. Näemme miten eläimet ovat sopeutuneet eri vuodenaikoihin ja pärjäävät vaativissakin olosuhteissa maalla, meressä ja ilmassa. Tuotanto: BBC/SVT/PBS, Iso-Britannia. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

Sakaali metsästää lintuja.
Kuva: BBC Studios 2022

11.11. Avara luonto: Maailman villikoirat

(Dogs in The Wild: Meet The Family)

1/2. Koirien kirjo. Australian dingo esiintyy koko mantereella ja punainen kettu viihtyy hyvin Lontoon keskustassa. Ohjelmassa käydään myös Etelä-Amerikassa ja Afrikassa. Villikoiriin kuuluu 37 eri koiraeläinlajia ja ne elävät ympäri maapalloa hyvin erilaisissa elinympäristöissä. Ohjelmassa tutustutaan näihin älykkäisiin eläimiin, mm. susiin, kettuihin, kojootteihin ja sakaaleihin, jotka pärjäävät haastavissakin olosuhteissa ja joiden elinehto on lauman tuoma tuki ja suoja. Tuotanto: BBC. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

Kaksi aavikkokettua.
Kuva: BBC Studios 2022

18.11. Avara luonto: Maailman villikoirat

2/2. Lauman voima. Savannikoira viihtyy suurissa laumoissa ja supikoira pärjää Tokion ihmisvilinässä. Villikoiriin kuuluu 37 eri koiraeläinlajia ja ne elävät ympäri maapalloa hyvin erilaisissa elinympäristöissä. Ohjelmassa tutustutaan näihin älykkäisiin eläimiin, mm. susiin, kettuihin, kojootteihin ja sakaaleihin, jotka pärjäävät haastavissakin olosuhteissa ja joiden elinehto on lauman tuoma tuki ja suoja. Tuotanto: BBC. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

25.11. Avara luonto: Kalaharin klaanit

(Kalahari, Land of Secret Alliances)

1/2. Kuumuuden ehdoilla. Kalaharin autiomaa Afrikassa on ankara elinympäristö monelle eläinlajille, mutta selviytymisessä auttaa yhteistyö ja naapuriapu. Ohjelmassa tutustutaan eläinten keskinäisiin suhteisiin ja verkostoihin. Tuotanto: ZED/France Télévisions/Servus TV/Ushuaïa TV/Love Nature, Ranska, 2021. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

2.12. Avara luonto: Kalaharin klaanit

2/2. Jaksamisen äärirajoilla. Kalaharin autiomaa Afrikassa on ankara elinympäristö monelle eläinlajille, mutta selviytymisessä auttaa yhteistyö ja naapuriapu. Ohjelmassa tutustutaan eläinten keskinäisiin suhteisiin ja verkostoihin. Tuotanto: ZED/France Télévisions/Servus TV/Ushuaïa TV/Love Nature, Ranska, 2021.Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.