Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Sohvaperunat jatkuu 15.9. – Mukana kolme uutta perunakomboa

Sohvaperunat-ohjelman henkilöitä kerääntyneinä iloisen näköisesti hymyillen sohvan ympärille.
Kuva: Pyry Pietiläinen / Endemolshine / Yle.

Sohvaperunoiden uudet jaksot starttaavat perjantaina 15.9. Yle Areenassa ja Yle TV2:lla.

Kaukosäädin käteen, sohvikset ovat täällä taas! Edelliskaudelta tuttujen sohvaperunoiden seuraan liittyy nyt kolme uutta kokoonpanoa. Tuoreina perunoina mukaan hyppäävät ystävykset Riku ja Annika Helsingistä sekä Ulla ja Veera Riihimäeltä.

Kemissä uutena kasvona Helin viereen TV:n ääreen istahtaa hänen äitinsä Ritva.

Tällä kaudella mukana on kaikkiaan 22 sohvallista hykerryttävää analyysiä tv-tarjonnasta.

Riku ja Annika, Helsinki

Riku ja Annika istuvat selät vastakkain sohvalla iloisesti hymyillen.
Kuvateksti Riku ja Annika.
Kuva: Pyry Pietiläinen/ EndemolShine / Yle.

Aikoinaan samassa työpaikassa tutustuneet Riku ja Annika ovat energinen, sanavalmis ja nopeatempoinen pari. Ystävykset ovat hyvin perillä etenkin ajankohtaisista viihde- ja realityohjelmista. Kaksikon lempipuuhaa on ruotia läpi viikon tv-tarjontaan liittyviä juoruja ja käänteitä.

Ystävyyden lisäksi he ovat myös toistensa vastakohdat: Riku on tyypillinen milleniaali Kalliosta ja Annika asuu maaseudulla. Eri lähtökohdista syntyykin usein hulvattomia tilanteita, kiivasta sanailua ja paljon naurua.

Ulla ja Veera, Riihimäki

Veera ja Ulla istuvat rennosti sohvalla ja hymyilevät iloisesti.
Kuvateksti Veera ja Ulla.
Kuva: Pyry Pietiläinen / EndemolShine / Yle.

Kosmetologiyrittäjänä toimiva Ulla ja yläkoulun erityisopettaja Veera ovat ystävykset, joita yhdistää yhteneväinen ja nopea ajatuksenjuoksu, hersyvä huumori sekä rakkaus kulttuuriin ja kuplajuomiin. He kertovat harrastavansa myös pullukkalenkkejä, joissa tukevat toisiaan erityisesti ylämäissä.

Ulla rakastaa kauneutta ja harmoniaa ympärillään, joka tasoittaa hänen muuten räiskyvää persoonaansa. Taiteellisen Veeran käsistä valmistuu ihastuttavia korvakoruja ja sormuksia.

Ystävysten erityisosaamista on mm. keräilyastioiden tunnistus, joka alan verbaalinen asiantuntijuus sekä keski-ikäisten ihmisten vaivat.

Heli ja Ritva, Kemi

Heli ja Ritva istuvat sohvalla rennosti ja nojailevat sohvan selkänojaan.
Kuvateksti Ritva ja Heli.
Kuva: Pyry Pietiläinen /EndemolShine / Yle.

Viime kaudelta tutun Helin seuraksi sohvalle istuu tällä kertaa hänen äitinsä Ritva. Parivaljakkoa yhdistää geenien lisäksi rakkaus kissavideoihin, kulttuuriin sekä televisio-ohjelmiin.

Heli harrastaa kuntosalilla käymistä ja hänen intohimojaan ovat teatteri, euroviisut ja pop-kulttuuri. Ritva harrastaa lukemista sekä reippaita kävelylenkkejä. Hän myös seuraa intohimoisesti Suomen koripallomaajoukkuetta, erityisesti Lauri Markkasen edesottamuksia. Tällä sohvalla ohjelmiin eläydytään tunteella: sekä nauru että itku tulevat helposti.

Palkitussa viihdeohjelmassa mukana 22 kokoonpanoa

Sohvaperunat palkittiin jo seitsemättä kertaa peräkkäin parhaan viihdeohjelman Kultaisella Venlalla tammikuussa 2023. Mukana Sohvaperunoiden 16. tuotantokaudella nähdään kolmen uuden kokoonpanon lisäksi 19 jo edelliltä kausilta tuttua pottuporukkaa.

Syyskauden 2023 Sohvaperunoissa nähdään pääkaupunkiseudulta Rikun ja Annikan lisäksi Melike ja Melisa, Jarno ja Perttu, Iris ja Monna, Marjo ja Sari sekä Tom ja Robert. Riihimäeltä mukana ovat Ullan ja Veeran lisäksi Jani ja Simo.

Tampereella tv-tarjontaa kommentoivat Raija ja Jukka sekä Katja ja Santeri. Oulua edustavat Kaarina ja Sinikka sekä Jani, Linda, Samuel ja Daniel. Kajaanista mukana ovat Kati ja Mari, Rovaniemeltä Soile ja Jorma sekä Vieremältä Terttu ja Jaakko. Helin seuraksi sohvalle Kemissä hyppää hänen äitinsä Ritva.

Turkulaisia sohvaperunoita kaudella 16 ovat Jarno ja Henrik sekä Laura, Ville ja Aamos. Ohjelmassa jatkavat keväällä 2023 Parolasta Mici ja Maicci, Paimiosta Sami ja Werner sekä Nousiaisista Tanja ja Sannis. Juha ja Markus sohvistelevat tällä kaudella Hattulasta käsin.

Sohvaperunoiden 16. tuotantokaudessa on 10 uutta jaksoa ja edelliskauden best of -jakso, joka nähdään 8.9.

Sohvisten uudet jaksot 15.9. alkaen perjantaisin klo 21.00 Yle Areenassa ja Yle TV2:ssa.

Lisätiedot:

Tuottaja Maria Aaltonen

maria.aaltonen@endemolshine.fi

Tuottaja Aki Forsman

aki.forsman@yle.fi