Hyppää pääsisältöön

Elämäni Biisi

Elämäni Biisissä kunnioitettiin jäähyväiset jättänyttä Popedaa - näin ohjelman tähdet muistelevat yhtyettä

JP Leppäluoto, Irina, Diandra ja Jore Marjaranta laulavat Popedan kappaletta Elämäni Biisi -ohjelmassa.
Kuvateksti JP Leppäluoto, Irina, Diandra ja Jore Marjaranta
Kuva: Atte Mäläskä

Elämäni Biisin kauden toisessa jaksossa muisteltiin legendaarista Popedaa. Vieraina nähtiin muun muassa Johanna Vuoksenmaa ja Esko Valtaoja.

Elämäni Biisiä pelattiin jälleen lauantaina, kun suorassa lähetyksessä omia tärkeitä kappaleitaan Katja Ståhlin johdolla paljastivat viestintäyrittäjä Jan Erola, ohjaaja-käsikirjoittaja Johanna Vuoksenmaa, kansanedustaja Arja Juvonen, Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ja tähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja.

Li Andersson kertoo tarinaa Elämäni Biisi -ohjelmassa, Esko Valtaoja ja Katja Ståhl kuuntelevat.
Kuvateksti Esko Valtaoja, Li Andersson ja Katja Ståhl
Kuva: Atte Mäläskä

Illan musiikkikatsauksessa kuultiin niin Juice Leskistä kuin Pink Floydiakin. Kaikki yksittäiset esitykset ovat katsottavissa Yle Areenassa.

Musiikilliset terveiset Popedalle

Suoran lähetyksen päätteeksi ohjelman tähtiartistit lähettivät musiikin muodossa terveiset legendaariselle Popedalle, jonka nykyisen kokoonpanon jäähyväiskonsertti oli käynnissä samaan aikaan Tampereen Ratinassa.

Jakson lopuksi kuultiin Elämäni Biisi -tähtiartistien esittämänä Popedan ikoniset kappaleet Tahdotko mut tosiaan ja Sukset.

#Elämänibiisi-toivepotpuri: Popeda-tribuutti! - Toista Yle Areenassa

Loppupotpurin lisäksi ohjelman tähdet intoutuivat paljastamaan omia Popeda-muistojaan ohjelman kulisseissa.

– Sukset oli oma käyttöliittymäni, sellainen tanssiin kutsu Popedan musiikkiin, ohjelman juontaja Katja Ståhl kertoo.

Popedan tuotanto tuli Ståhlille tutuksi tämän nuoruudessa etenkin sellaisina viikonloppuina, kun hän lähti ystävänsä kanssa autolla toiseen kaupunkiin juhlimaan.

Ystävän autossa oli kasetillinen Popedan musiikkia, ja erityisesti yksi kappale bändin tuotannosta teki vaikutuksen ja oli kovassa soitoissa ystäväkaksikon matkoilla.

– Se oli tietenkin John Holmes! ”Lehdestä luin oli miehellä kuin, koivuinen halko se lemmen salko”, Ståhl paljastaa ja intoutuu tapailemaan kappaleen sanoja.

Kenties yllättävin Popeda-muisto löytyy ohjelman tähtiartisti JP Leppäluodolta, joka on aiemmin urallaan päässyt hyppäämään Paten Mustajärven saappaisiin lähes kirjaimellisesti.

JP Leppäluoto laulaa Elämäni Biisi -ohjelmassa.
Kuvateksti JP Leppäluoto
Kuva: Atte Mäläskä

– Roolit musikaaleissa toivat minut Tampereelle vuonna 2014. Niissä merkeissä päädyin näyttelemään myös Pate Mustajärveä, Leppäluoto kertoo.

Sittemmin Leppäluodon ja oikean Pate Mustajärven tiet kohtasivat myös tosielämässä vuonna 2021.

– Olen tietenkin myös duetoinut Pate Mustajärven kanssa. Lauloimme Raskasta joulua -kiertueen areenakonsertissa yhdessä Tonttu-kappaleen, Leppäluoto muistelee.

Pelaa mukana Elämäni Biisissä!

Elämäni Biisiä voivat tänäkin syksynä liittyä pelaamaan myös kotikatsojat, Yle-sovelluksesta löytyvän kotipelin kautta.

Kotipelin pistetiliä voi kerryttää koko kauden ajan. Kauden päätteeksi pääpalkintona jaetaan pääsylippuja suureen finaalilähetykseen Tampereen areenalle.

Myös oman tulosrivinsä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #elämänibiisi jakaneet osallistuvat viikoittain yleisölippujen arvontaan.

Peli löytyy maksuttomasta Yle-sovelluksesta – lataa täältä kännykkääsi sopiva sovellusversio. Jos sinulla on jo Yle-sovellus asennettuna puhelimeesi, varmista että se on päivitetty uusimpaan versioon.

Elämäni Biisiä pelataan seuraavan kerran lauantaina 9. syyskuuta, jolloin suoran lähetyksen vieraiksi saapuvat muun muassa Riku Nieminen ja Sari Essayah.

Elämäni Biisi lauantaisin kello 21:00, uusintana sunnuntaisin sekä milloin vain Yle Areenassa.

Rauhaa, rakkautta ja tähtitiedettä - Toista Yle Areenassa