Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Uutisvahdin uusi koti on Yle-sovelluksessa

Yle-sovelluksen promokuva, jossa teksti "Uutisvahdin uusi koti on Yle-sovelluksessa". Kuvassa myös puhelin ja sovelluksen logo.
Kuva: Yle

Uusi koti Yle-sovelluksen puolella tarjoaa jatkossakin uutissovelluksen suosituimmat ominaisuudet käyttäjilleen. Ylen uutissovellus Uutisvahti (ruotsiksi Nyhetskollen) siirtyy osaksi Yle-sovellusta vuoden 2023 aikana.

Uutisvahdin tutut toiminnot löytyvät jatkossa Yle-sovelluksesta entistä parempina. Suosituimmat ominaisuudet kuten tuoreimmat uutiset, läheltä- ja sinulle-listat tarjoillaan sovelluskäyttäjille tuttuun tapaan. Yle-sovelluksen avulla ajankohtaiset tapahtumat ovat seurattavissa entistä paremmin ja kattavammin.

”Meillä on tähän asti ollut kaksi erillistä uutissovellusta. Erillisten sovellusten kehittäminen ja ylläpitäminen ovat aiheuttaneet osin päällekkäistä työtä. Päätimme yhdistää voimamme ja keskittyä yhden entistä paremman sovelluksen kehittämiseen. Keskitymme jatkossa strategiamme mukaisesti kahteen pääpalveluumme Yle Areenaan sekä Yle.fi:hin. Uutisvahdin suosituimmat ominaisuudet löytyvät jatkossa Yle-sovelluksesta. Myös nykyisen Yle-lain näkökulmasta katsottuna tarjoilemme jatkossa uutisia sovelluksen kautta kuvan ja äänen kera paremmin kuin aiemmassa tekstilähtöisemmässä Uutisvahdissa”, kertoo Ylen digitaalisen uutis- ja tapahtumapalvelun päällikkö Elina Paasonen.

Muutto uuteen sovellukseen on tehty nykyisille Uutisvahdin käyttäjille mahdollisimman helpoksi. Yle Tunnuksen avulla olemassaolevat aihepainotukset siirtyvät Uutisvahdista (ja Nyhetskollenista) automaattisesti Yle-sovellukseen ensimmäisen sisäänkirjautumisen yhteydessä. Siirtääksesi Uutisvahdin aihepainotukset Yle-sovellukseen, kirjaudu Yle Tunnuksen avulla sekä Uutisvahtiin että Yle-sovellukseen. Sovelluksen ominaisuuksia myös kehitetään jatkuvasti asiakaspalautteiden perusteella.

”Uutisvahti ja Nyhetskolle on suosittu ja pitkäaikainen uutissovellus, joten olemme kehittäneet Yle-sovellusta vakikäyttäjien palautteiden perusteella. Palvelemme heitä jatkossakin kattavasti uutisnälän sammuttamisessa, strategiamme mukaisesti ”, toteaa Paasonen.

Sisältö muilla kielillä