Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

”Nostetaan toimintakyky Suomen vahvuudeksi” – Yle ja isot yhteiskunnalliset toimijat vastaavat presidentin liikkumishaasteeseen

Koripalloa pelaavia tyttöjä.
Kuva: Laura Mainiemi / YLE

Tavoitteena on tehdä suomalaisten arjesta liikkuvampaa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö haastoi syntymäpäiväviikollaan suomalaiset liikkumaan. Haaste on Suomen tulevaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeä. Yle, Olympiakomitea, Kuntaliitto, työmarkkinakeskusjärjestöt EK, KT, Akava, SAK ja STTK sekä Deloitte vastaavat presidentin kutsuun ja sitoutuvat toimiin liikkeen lisäämiseksi.

”Haluamme olla mukana vahvistamassa ja edistämässä suomalaisen yhteiskunnan hyvinvointia. Ylellä on hyvä mahdollisuus tavoittaa, osallistaa ja innostaa sisältöjensä ja kanaviensa kautta kaiken ikäisiä suomalaisia ympäri maan ottamaan osaa haasteeseen ja liikkumaan. On mahtavaa päästä tekemään tätä yhdessä laajan kumppanijoukon kanssa”, kertoo Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen.

Presidentin haasteeseen vastataan kokonaisuudella, joka julkistetaan myöhemmin syksyllä. Mukaan kutsutaan kaikki yhteiskunnan toimijat.

”Toimintakyky on nostettava Suomen vahvuudeksi. Tavoitteena on muutos, jonka tuloksena on liikkuvampi arki kaikille. Laitamme yhdessä pyörimään lumipallon, jonka liike ei pysähdy ja joka kasvaessaan innostaa kaikki mukaan tekemään tekoja ja viestintää liikkumisen lisäämiseksi”, lupaavat allekirjoittajat.

Sitoumuksen allekirjoittajat

Jan Vapaavuori, puheenjohtaja, Suomen Olympiakomitea

Merja Ylä-Anttila, toimitusjohtaja, Yleisradio

Minna Karhunen, toimitusjohtaja, Kuntaliitto

Jyri Häkämies, toimitusjohtaja, Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Markku Jalonen, toimitusjohtaja, Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Maria Löfgren, puheenjohtaja, Akava

Jarkko Eloranta, puheenjohtaja, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK

Antti Palola, puheenjohtaja, STTK

Lari Hintsanen, CEO, Country Managing Partner, Deloitte Finland