Hyppää pääsisältöön

Ylen vastaukset

Yle vastaa: Yle Porin toimitus on edelleen voimissaan

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Satakunnan Kansalle 14.9.2023.

Harri Aalto kritisoi kirjoituksessaan Ylen toimintaa Lounais-Suomessa. Porin toimitukselta kaivataan kirjoituksessa omaa ääntä, heikentymisen syyksi Aalto epäilee sitä, että Porin toimitus on osa Ylen Lounais-Suomen toimitusta, jonka johto asuu Turussa.

Ylen Turun ja Porin toimitukset ovat olleet hallinnollisesti saman katon alla jo vuodesta 2017 alkaen. Alueen kolmella toimipisteellä (Turku, Pori ja Rauma) on yhteinen päällikkö ja yhteiset uutistuottajat. Ylellä on Porissa tällä hetkellä 14 hengen ammattitaitoinen toimitus, joka tekee sisältöjä verkkoon, radioon ja televisioon. Sisällöt keskittyvät Satakuntaa koskeviin paikallisiin aiheisiin, tai isompien ilmiöiden selvittämiseen. Uutisoimme Satakunnan asioista myös valtakunnallisesti paitsi verkossa ja radiossa, niin myös TV-uutisissa. Porin toimitus on ansiokkaasti seurannut muun muassa Olkiluodon ydinvoimalan vaiheita.

Uutisten seuraaminen on siirtynyt yhä enemmän digitaalisille alustoille. Me haluamme sitä kautta uutisemme mahdollisimman laajalle yleisölle. Tämä on osittain syynä siihen, että olemme yhdistäneet radiolähetyksemme. Iltapäivälähetys yhdistettiin jo aiemmin, nyt myös aamulähetys tehdään koko Lounais-Suomen alueelle. Vastaava aamulähetysten yhdistäminen on tehty onnistuneesti jo aiemmin useilla muilla alueilla. Radiolähetyksellä on nyt yhteinen juontaja, ja sisältöjä tehdään molemmista maakunnista. Maakunnallisia radiouutisia on tarjolla 6.30 alkaen tunnin välein lähes koko päivän ajan.

Antti Korhonen
päällikkö, Yle Lounais-Suomi