Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Eropäiväkirjat-sarja kertoo yhden elämän lopusta – ja uuden alusta Yle Areenassa 19.10.

Eropäiväkirjat-sarjan päähenkilöt Ella, Kukka-Maaria, Osku, Outi ja Sami
Kuvateksti Sami, Kukka-Maaria, Ella, Outi ja Osku.
Kuva: Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy / Vilhelm Sjöström

Eropäiväkirjat seuraa, miten elämän suuresta kriisistä selviää

Ero parisuhteesta koskettaa meistä jokaista joko henkilökohtaisesti tai eronneen läheisenä. Ero on yksi elämän suurista kriiseistä, mutta pohjamutia myöten menemällä se antaa mahdollisuuden uuteen, kenties parempaan elämään.

Miten eron aiheuttamasta shokista, vihasta ja surusta selviää? Miten peloista, yksinäisyydestä ja ahdistuksesta pääsee eteenpäin? Entä miltä tuntuu rakentaa kokonaan uutta arkea?

Eropäiväkirjat-sarja seuraa viiden eronneen: Ellan, Kukka-Maarian, Oskun, Outin ja Samin elämää eron jälkeen. Sarjan tärkeimpänä sisältönä toimivat päähenkilöiden itse kuvaamat materiaalit. Päähenkilöt osallistuvat myös yhteiseen eroseminaariin, joka antaa heille työkaluja eron käsittelemiseen.

Ohjelma antaa vertaistukea eron läpikäyneille, sitä pohtiville ja prosessin keskellä oleville. Se tarjoaa aidon kuvauksen siitä, millaista on aloittaa uusi elämä sekä antaa mahdollisuuden kurkistaa suurta mullistusta läpikäyvän ihmisen tunteisiin, arjen haasteisiin ja oivalluksiin.

Sarjan päähenkilöinä nähdään:

Ella, 32 vuotta, Tuusula, kaksi lasta
Ella on kahden lapsen äiti, joka on eron myötä juuri muuttanut pois kotoa, uudelle paikkakunnalle. Ella etsii pitkän parisuhteen päätyttyä itseään ja kipuilee etävanhemmuuttaan. Joutuuko hän maksamaan etävanhemmuudesta liian kovan hinnan? Onnistuuko hän löytämään todellisen minänsä?

Sami 36 vuotta, projektipäällikkö, Lohja, ei lapsia
Sami löytää itsensä avioliittonsa raunioilta. Toiminnan miehenä Sami käyttää seminaarista saamiaan käytännön keinoja käsitelläkseen niin surua, pettymystä kuin vihaakin, mutta saa myös huomata, että tunteet tulevat aalloissa.

Kukka-Maaria, 46 vuotta, asiantuntija, Hyvinkää, ei lapsia
Parisuhteen päätyttyä Kukka-Maarian elämältä ja unelmilta on pudonnut pohja. Perfektionistina hän lähtee suorittamaan myös eroaan. Mutta uskaltaako hän päästää irti ja antaa surun tulla? Onko hänen mahdollista luopua exästä ja jatkaa eteenpäin? Millaisen mahdollisuuden ero lopulta tarjoaa Kukka-Maarialle, joka on aina ollut kiltti kympin tyttö?

Outi 39 vuotta, suunnittelija, Kanta-Häme, yksi lapsi
Outin itsetunto on eron jäljiltä sirpaleina, eikä hän tunne kelpaavansa kenellekään. Suru ja viha vuorottelevat, ja arjesta selviytyminen pelottaa. Oppiiko Outi pitämään itsestään ja rakentamaan uutta elämää?

Osku, 38 vuotta, markkinointipäällikkö, Turku, kaksi lasta
Oskun avioliitto on tullut tiensä päähän särkien samalla monia yhteisiä unelmia ja haaveita. Erinäisten projektien ja monenlaisen suorittamisen jälkeen Oskun on tullut aika pysähtyä oman elämän äärelle ja kysyä: mitkä ovat haaveeni nyt? Ja kaiken tämän jälkeen – opinko rakastamaan itseäni?

Ohjelman seminaarin vetäjänä toimii parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow, joka on yhdessä edesmenneen Kari Kiianmaan kanssa kehittänyt Suomalainen eroseminaari -menetelmän yhdysvaltalaisen Bruce Fisherin työhön pohjautuen.

Sarjan on Ylelle tuottanut Hihhihhii Oy.

Eropäiväkirjat Yle TV2:ssa 19.10. ja samana päivänä koko sarja Yle Areenassa