Testaa paras sesonkiruoka – suppilovahveroita papujen, herneiden ja parmesaanin kera
Kaikki me tiedämme, että meidän tulisi syödä enemmän palkokasveja. Ne sisältävät proteiineja ja imevät itseensä makuja muuttuen aromaattisiksi ja meheviksi, kun vain annamme niille tilaisuuden.
Teemme rehevän ja aromikkaan sieniruoan, jonka kylkeen tulee simppeli fenkolisalaatti.
Ainekset:
Määrä: 4
Valmistusaika: 60 min, josta valmisteluaika 45 min
Ainekset
2 ½ dl ruskeita papuja
2 ½ dl keltaisia herneitä
1 ½ dl vihreitä herneitä
150 g porsaankylkeä viipaloituna (voit jättää tämän pois, jos teet kasvisversion)
1 keltasipuli hienoksi silputtuna
1 valkosipulinkynsi hienoksi silputtuna
2 isoa kourallista kuivattuja tai noin 1 l tuoreita suppilovahveroita
öljyä
130 g voita
1 dl valkoviiniä
½ l kasvislientä
1 rosmariininoksa hienoksi silputtuna
30 g parmesaania
suolaa
mustapippuria
Fenkolisalaatti
1 fenkoli ohueksi viipaloituna
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
5 tuoretta herkkusientä viipaloituina
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Ohjeet
1. Jos käytät kuivattuja palkokasveja, laita pavut ja herneet likoamaan yön yli.
2. Kaada liotusvesi pois. Keitä palkokasveja erillisissä kattiloissa miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Tämä vähentää mahdollista kaasunmuodostusta.
3. Voit käyttää myös valmiiksi keitettyjä papuja ja herneitä, jotka tarvitsee vain lämmittää. Jos käytät kuivattua palkokasveja, tarvitset pienemmän määrän.
4. Paista kylkiviipaleita 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Leikkaa viipaleet pieniksi kuutioiksi.
5. Kumoa keitetyt palkokasvit lävikköön ja huuhtele ne. Kuullota kelta- ja valkosipulisilppua ja suppilovahveroita pienessä määrässä öljyä ja voita paistinpannulla. Jos käytät tuoreita suppilovahveroita, anna nesteen haihtua niistä ensin, jotta ne saavat väriä. Lisää pavut ja herneet. Kaada joukkoon viini ja anna kiehahtaa. Lisää kasvisliemi erissä ja hauduta yhteensä noin 15 minuuttia, kunnes pavut ja herneet ovat pehmeitä.
6. Sekoita joukkoon rosmariinisilppu ja loppu voi. Ripota pinnalle porsaankylkikuutiot ja raastettu parmesaani. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
7. Sekoita fenkolisalaatin ainekset keskenään. Yhdistä kaikki ainekset tarjoilulautaselle.