Hyppää pääsisältöön

Strömsö

Testaa paras sesonkiruoka – suppilovahveroita papujen, herneiden ja parmesaanin kera

Gott av baljväxter
Kuvateksti Palkokasvit ovat hyvä pohja maukkaalle sieniruoalle.
Kuva: Yle/Carina Ahlskog

Kaikki me tiedämme, että meidän tulisi syödä enemmän palkokasveja. Ne sisältävät proteiineja ja imevät itseensä makuja muuttuen aromaattisiksi ja meheviksi, kun vain annamme niille tilaisuuden.

Teemme rehevän ja aromikkaan sieniruoan, jonka kylkeen tulee simppeli fenkolisalaatti.

Ainekset:

Määrä: 4

Valmistusaika: 60 min, josta valmisteluaika 45 min

Ainekset

  • 2 ½ dl ruskeita papuja

  • 2 ½ dl keltaisia herneitä

  • 1 ½ dl vihreitä herneitä

  • 150 g porsaankylkeä viipaloituna (voit jättää tämän pois, jos teet kasvisversion)

  • 1 keltasipuli hienoksi silputtuna

  • 1 valkosipulinkynsi hienoksi silputtuna

  • 2 isoa kourallista kuivattuja tai noin 1 l tuoreita suppilovahveroita

  • öljyä

  • 130 g voita

  • 1 dl valkoviiniä

  • ½ l kasvislientä

  • 1 rosmariininoksa hienoksi silputtuna

  • 30 g parmesaania

  • suolaa

  • mustapippuria

    Fenkolisalaatti

  • 1 fenkoli ohueksi viipaloituna

  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

  • 5 tuoretta herkkusientä viipaloituina

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • suolaa

  • mustapippuria

Ohjeet

1. Jos käytät kuivattuja palkokasveja, laita pavut ja herneet likoamaan yön yli.

2. Kaada liotusvesi pois. Keitä palkokasveja erillisissä kattiloissa miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Tämä vähentää mahdollista kaasunmuodostusta.

3. Voit käyttää myös valmiiksi keitettyjä papuja ja herneitä, jotka tarvitsee vain lämmittää. Jos käytät kuivattua palkokasveja, tarvitset pienemmän määrän.

4. Paista kylkiviipaleita 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Leikkaa viipaleet pieniksi kuutioiksi.

5. Kumoa keitetyt palkokasvit lävikköön ja huuhtele ne. Kuullota kelta- ja valkosipulisilppua ja suppilovahveroita pienessä määrässä öljyä ja voita paistinpannulla. Jos käytät tuoreita suppilovahveroita, anna nesteen haihtua niistä ensin, jotta ne saavat väriä. Lisää pavut ja herneet. Kaada joukkoon viini ja anna kiehahtaa. Lisää kasvisliemi erissä ja hauduta yhteensä noin 15 minuuttia, kunnes pavut ja herneet ovat pehmeitä.

6. Sekoita joukkoon rosmariinisilppu ja loppu voi. Ripota pinnalle porsaankylkikuutiot ja raastettu parmesaani. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

7. Sekoita fenkolisalaatin ainekset keskenään. Yhdistä kaikki ainekset tarjoilulautaselle.

Annos jossa juustopaneroitua porsaankyljystä ja papuraguuta
Kuva: Yle/Carina Ahlskog

Lisää aiheesta Yle Areenassa

Sisältö muilla kielillä