Hyppää pääsisältöön

Kulttuuri

RopeLIVE palaa Yle Areenaan perjantaina 3.11. Ilmoittaudu mukaan kavereittesi kanssa pelaaja-avustajiksi suoraan pöytäroolipelilähetykseen

Teksti "RopeLIVE: Oudon laakson sankarit" kirjoitettu virtapiirejä ja riimuja matkivalla tyylillä betoniselle ja kiviselle pohjalle
Kuva: Petri Hiltunen, Hans Weckman

Pelissä keskeisessä roolissa ovat pelaajien lisäksi heimojen vanhimmat. Oletko sinä oikea tyyppi tähän rooliin, jossa pääset vaikuttamaan suoraan pelaajien päätöksiin pelipaikalla Helsingin Pasilassa?

RopeLIVE tulee taas! Järjestyksessään jo kuudes seikkailu pelataan suorana Yle Areenassa perjantaina 3. marraskuuta klo 18-23. Sci-fiä ja fantasiaa jälkimaailmanlopun tunnelmissa sekoitteleva RopeLIVE: Oudon laakson sankarit haluaa sinut mukaan!

Seikkailu on nimeltään Oudon laakson sankarit, joka vie meidät maapalloa muistuttavalle planeetalle, missä avaruuden halki saapunut kaiken tuhoava teknologinen uhka on tukahduttanut elämän lähes kokonaan. Onneksi maan viimeiset heimot ovat liittyneet yhteen toteuttaakseen vastaiskun mystistä Harmainta sekä sen petokoneita vastaan.

RopeLIVE on mahtavinta mitä on tapahtunut roolipeleille suomalaisessa mediassa sitten Lohikäärmepuun.

Miska Fredman
Kuva: Miska Fredman

Tarinan pääkäsikirjoittajana sekä pelinjohtajana toimii roolipeliyrittäjä Miska Fredman, joka on tunnettu mm. Astraterra-roolipelin suunnittelijana ja jonka sydämestä löytyy aivan erityinen paikka Ylen suoralle pöytäroolipelikonseptille.

“RopeLIVE on mahtavinta mitä on tapahtunut roolipeleille suomalaisessa mediassa sitten Lohikäärmepuun. Ja olihan näin hienoon juttuun pakko lähteä mukaan, kun kysyttiin. Eli innolla ollaan mukana!”, sanoo Miska syistään osallistua RopeLIVE:n pelinjohtajaksi.

“Inspiraatiota Oudon laakson sankareihin olen ammentanut muun muassa sellaisista klassikoista kuten Tumma kristalli (Dark Crystal) ja Masters of the Universe, mutta oleellisesti myös ihan meidän maailman ajankohtaisista ilmiöistä kuten tekoäly ja ilmastonmuutos. Yhtenä merkittävänä piirteenä Oudon laakson sankareiden hahmoissa on se, että yksikään niistä ei ole ihminen”, Miska avaa tulevan pelin maailmaa.

Miska muistuttaa, että heimon vanhemman rooli tarjoaa ainutlaatuisen tavan osallistua paitsi RopeLIVEen, mutta myös seikkailun käänteisiin ja hahmojen tarinaan:

“Meillä on tällä kertaa mukana uusi pelimekaaninen systeemi, joka vaikuttaa pelaajahahmojen ja heimovanhimpien välissä merkittävästi.”

RopeLIVE: Oudon maailman sankarit -pelissä tulee olemaan aiempien pelien tavoin neljä pelaajaa, joista jokainen osallistuu seikkailuun oman pelihahmonsa kautta. Nämä pelaajat paljastetaan myöhemmin, mutta tässä vaiheessa voidaan kertoa, että Miskan kanssa pelipöydässä nähdään lähetyksen juontaja ja pelitirehtööri Juhani Kenttämaa.

Seuraamalla RopeLIVEn Instagram-tiliä @yleropeLIVE saat tuoreimmiltaan uutisia ja päivityksiä Oudon laakson sankarit -pelitapahtumasta.


Toivo maailman pelastamisesta lepää neljän keskenään hyvin erilaisen esitaistelijan harteilla, joilla on myös oman yhteisönsä eli heimonsa paineet kannettavana. Kuinka sankareillemme käy epätoivoiselta vaikuttavassa taistelussa ylivoimaista vihollista vastaan? Siitä päätät osaltasi myös sinä sekä chatin kautta että mahdollisesti myös paikan päällä heimon vanhimpana Helsingin Pasilan Studiotalossa suorassa lähetyksessä!

Klikkaa alla olevaa lomaketta ja kerro itsestäsi ja kavereistasi sekä syistä, miksi juuri teidät pitäisi ottaa mukaan heimojen vanhimmiksi RopeLIVE: Oudon laakson sankarit -pöytäroolipelilähetykseen. Seikkailu voi alkaa!

Lisää aiheesta Yle Areenassa