Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Yle on humanististen alojen kolmanneksi houkuttelevin työnantaja

Mies ja nainen kahvitauolla.
Kuva: Jussi Nahkuri / Yle

Humanististen alojen keskuudessa ihannetyönantajan ominaisuuksina korostuivat erityisesti yrityksen työkulttuuri ja arvot.

Yle sijoittui kolmanneksi houkuttelevimmaksi työnantajaksi humanististen alojen ammattilaisten keskuudessa toista vuotta peräkkäin. Humanistien ykkössijaa piti tänä vuonna viime vuoden tapaan Opetus- ja kulttuuriministeriö ja toiseksi sijoittui Opetushallitus. Asia selviää tutkimus- ja konsultointiyhtiö Universumin toteuttamasta kyselystä eri alojen ammattilaisille.

“Upeaa, että Yle sijoittui näin korkealle humanististen alojen ammattilaisten keskuudessa. Yle on luova talo, jonka työkulttuuri kumpuaa yhtiön arvoista; olemme luotettavia ja vastuullisia, innostamme luovuuteen ja arvostamme ihmistä. Meillä on vahva yhdessä tekemisen henki ja yleläiset kokevat työnsä erityisen merkityksellisenä. Ylessä pidämme tärkeänä sitä, että jokainen voi olla oma itsensä”, sanoo Ylen henkilöstö- ja turvallisuusjohtaja Eija Hakakari.

Vastaajien keskuudessa korostui muun muassa yrityksen kulttuuri ja arvot. Humanistit listasivat ihannetyönantajansa ominaisuuksiksi muun muassa ihmisen kunnioittamisen, ystävällisen työilmapiirin ja joustavat työskentelyolosuhteet.

Tulokset julkistettiin tiistaina 19.9.2023 Universumin julkaisutilaisuudessa Otaniemen Innopolissa.

Kyselyyn vastasi lokakuun 2022 ja kesäkuun 2023 välillä yhteensä 7776 suomalaista ammattilaista, jotka kertoivat näkemyksiään työnantajista ja työelämästä.

Voit tutustua Ylen työkulttuuriin ja meihin työpaikkana tästä.