Hyppää pääsisältöön

Ylen vastaukset

Yle vastaa: Ylen tarjonnassa on myös kirjallisuusohjelmia

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Helsingin Sanomille 21.9.2023.

Heli Laaksonen kirjoitti mielipidekirjoituksessaan (HS 19.9.), miten vähäpätöisenä yhteiskunta pitää kirjailijan työtä. Yhdeksi esimerkiksi Laaksonen nosti, ettei Ylen televisiotarjonnassa ole säännöllistä kirjaohjelmaa.

Kirjallisuutta käsitteleviä ohjelmia tehdään Ylessä eri välineisiin, niin verkkoon, radioon kuin televisioon. Mietimme aina, mikä väline ja tekotapa parhaiten palvelee aihetta. Tälläkin hetkellä Ylen tv-ohjelmissa kirjat ja kirjailijat ovat säännöllisesti esillä mm. Kulttuuricocktailissa ja Puoli seitsemässä. Lokakuussa käynnistämme uudenlaisen Word-sanataideprojektin, joka osallistaa nuoria kirjoittajia. Marraskuussa näytämme jo neljättä kertaa Finlandia-palkintojenjaon. Ilokseni voin myös kertoa, että ensi keväänä Yle Areenassa ja tv:ssä alkaa uusi kirjallisuusohjelma, josta kerromme myöhemmin lisää.

Ylen julkisen palvelun tehtävään kuuluu tuottaa, luoda, kehittää ja säilyttää kotimaista kulttuuria, taidetta ja virikkeellistä viihdettä. Kotimainen kirjallisuus on siis keskiössä Ylen sisällöissä nyt ja tulevaisuudessa.

Johanna Aho
päällikkö, Ylen kulttuuri- ja asiasisällöt