Hyppää pääsisältöön

Elämäni Biisi

Kasmir heittäytyi Elämäni Biisissä euroviisutunnelmiin: ”Antauduin sille täysin”

Kasmir tanssii Elämäni Biisi -ohjelmassa.
Kuva: Atte Mäläskä

Elämäni Biisin viidennessä suorassa lähetyksessä muisteltiin niin Euroviisuja kuin kuulentojakin. Illan vieraiksi saapuivat mm. Marjatta Leppänen ja Dome Karukoski.

Suomen suurinta seurapeliä pelattiin jälleen lauantaina, kun Elämäni Biisin vietäväksi heittäytyivät näyttelijä-laulaja Marjatta Leppänen, elokuvaohjaaja Dome Karukoski, juontaja-toimittaja Gogi Mavromichalis, laulaja Vieno Kekkonen ja muotisuunnittelija Katri Niskanen.

Illan aikana kuultiin musiikkia niin 1960-luvulta kuin 2000-luvultakin. Jakson avauskappaleesta vastasi Irina, joka sai tulkittavakseen Doctor Pressure -kappaleen.

Irina - Doctor Pressure - Toista Yle Areenassa

Dancing Lasha Tumbai sai Kasmirin heittäytymään

Suorassa lähetyksessä potin räjäytti ohjelman oman tähtiartistin Kasmirin säihkyvä tulkinta vuoden 2007 euroviisuhitistä Dancing Lasha Tumbai.

Kyseinen biisi toimi Ukrainan edustuskappaleena Helsingissä järjestetyissä Euroviisuissa vuonna 2007. Kappale saavutti kyseisenä vuonna hopeasijan.

Kasmir - Dancing Lasha Tumbai - Toista Yle Areenassa

Ennen suoraa lähetystä tehdyssä haastattelussa Kasmir paljasti, ettei kappaleen irroitteleva tulkinta ollut hänelle itsestäänselvyys.

- Täytyy myöntää, että en välttämättä hyppinyt tasajalkaa, kun kesällä sain tietää, että esitän tämän biisin, Kasmir kertoo.

Kappaleen alkuperäisesitys - erityisesti sen visuaalinen puoli - oli monien muiden tavoin myös vahvasti Kasmirin mielessä.

- Sanoin, että siinä tähtikypärässä menee raja, Kasmir nauraa.

Kasmir laulaa Elämäni Biisi -ohjelmassa.
Kuvateksti Kasmir ja Dancing Lasha Tumbai
Kuva: Atte Mäläskä

Tästä huolimatta suoran lähetyksen aamuna tähtiartistia odotti studiolla yllätys: kimaltava diskokypärä.

- Ja siitähän se sitten lähti. Päätin, että sen sijaan että vellon sen kriittisen asenteen kanssa, otan tietenkin biisin nimiini ja antaudun sille täysin, Kasmir sanoo.

Heittäytyminen kannatti. Pelikierroksen neljäntenä esityksenä nähty Dancing Lasha Tumbai keräsi ylistävää palautetta niin illan vierailta kuin kotikatsojiltakin.

Kasmir on ansioitunut Elämäni Biisissä heittäytyjänä myös aiemmin. Ohjelman kolmannella kaudella kuultiin muun muasssa Kasmirin vaikuttava tulkinta Careless Whisper -kappaleesta.

Kasmir - Careless Whisper - Toista Yle Areenassa

- Sen kappaleen kanssa oli aluksi itse asiassa vähän samanlaiset fiilikset kuin tässä Dancing Lasha Tumbaissa, mutta siinäkin heittäytyminen kannatti. Se avasi portit johonkin uuteen, Kasmir kertoo.

Pelaa mukana Elämäni Biisissä!

Elämäni Biisiä voivat tänäkin syksynä liittyä pelaamaan myös kotikatsojat, Yle-sovelluksesta löytyvän kotipelin kautta.

Kotipelin pistetiliä voi kerryttää koko kauden ajan. Kauden päätteeksi pääpalkintona jaetaan pääsylippuja suureen finaalilähetykseen Tampereen areenalle.

Myös oman tulosrivinsä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #elämänibiisi jakaneet osallistuvat viikoittain yleisölippujen arvontaan.

Peli löytyy maksuttomasta Yle-sovelluksesta – lataa täältä kännykkääsi sopiva sovellusversio. Jos sinulla on jo Yle-sovellus asennettuna puhelimeesi, varmista että se on päivitetty uusimpaan versioon.

Elämäni Biisiä pelataan seuraavan kerran lauantaina 30. syyskuuta, jolloin suoran lähetyksen vieraiksi saapuvat muun muassa Sinikka Sokka ja Hjallis Harkimo.

Elämäni Biisi lauantaisin kello 21:00, uusintana sunnuntaisin sekä milloin vain Yle Areenassa.

Rakkaudesta kuulentoihin - Toista Yle Areenassa