Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Voiko supervoimilla korjata hajonneen perheen? Lasten draamasarja Kaksosenergiaa julkaistaan Yle Areenassa 13.10.

Traileri: Kaksosenergiaa - Toista Yle Areenassa

Kahdeksanosaisessa sarjassa vanhempien avioeron aiheuttamat vaikeat tunteet konkretisoituvat yliluonnollisten voimien kautta. Päärooleissa nähdään nousevat nuoret näyttelijät Kuura Rossi ja Elo Kangas.

”Mä en voi olla ajattelematta, että jos me rikottiin äiti ja iskä… Me voitais myös korjata ne.”

Anni ja Teemu saavat teollisuuslaitoksella tapahtuneen onnettomuuden seurauksena yliluonnollisia kykyjä: aina kun heidän välilleen syntyy riita, jotain hajoaa heidän ympäristössään.

Kaksosten rajun riidan päätteeksi heidän vanhempansa ilmoittavat eroavansa. Yrittäessään sopeutua kahden kodin elämään Teemu ja Anni alkavat pohtia, särkivätkö he riitelyllään vanhempiensa avioliiton. Ja jos särkivät, voisivatko he käyttää yliluonnollisia voimiaan saattaakseen vanhempansa takaisin yhteen?

”Riitely tuntuu kauhealta, mutta joskus myös hyvältä. Se on kuin energiaa, jonka pitääkin saada purkautua”, kuvailee sarjan pääkäsikirjoittaja Vilja Autiokyrö.

Autiokyrö sanoo työryhmän kiinnostuneen eroon liittyvien tunteiden muodostamasta ilmapiiristä ja energiasta, joka heijastuu koko perheeseen.

”Usein lapset saavat tietää vanhempien erosta vasta kun se konkretisoituu ja muutetaan erilleen. Käsikirjoitustiimissä meitä kiinnosti se, miten lapset käsittelevät asiaa. Eron aika voi myös onneksi olla perheen lapsille mahdollisuus purkaa tätä energiaa ja päästää irti pidätetyistä tunteista.”

Päähenkilöt Anni ja Teemu ovat teollisuusalueella ja ihmettelevät verkkoaitaan syntynyttä reikää. Taustalla näkyy ihmisiä säteilypuvut päällä ja aidassa on kyltti: "Caution, biohazard".
Kuva: TACK Films Oy

Kaksosenergiaa-sarjan päärooleissa nähdään nousussa oleva kaksikko: Teemua näyttelee Kuura Rossi, joka tunnetaan erityisesti rooleistaan Vinski ja Näkymättömyyspulveri -elokuvassa sekä Munkkivuori-sarjassa. Annin roolissa nähdään Elo Kangas, joka on tullut tutuksi uusien Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvien Vilttitossuna sekä Mieheni vaimo -sarjan Ailena.

Nuorille näyttelijöille sarjassa mukanaolo oli mieleinen ja osin haastavakin kokemus.

”Sarjassa näytteleminen oli suurimman osan ajasta hauskaa ja palkitsevaa, mutta välillä vähän raskasta. Kuvausrytmi oli todella tiivis, jolloin opeteltavia reploja tuli lyhyessä ajassa paljon,” Elo Kangas summaa.

Kuura Rossi kertoo, että sarjan yliluonnollisuuteen liittyvät elementit jäivät erityisesti mieleen.

”Oli siistiä päästä kuvaamaan erikoisiin ja jänniin paikkoihin, kuten tehtaan sisätiloihin. Mielenkiintoista oli myös, kun saimme työskennellä kohtauksissa, joihin myöhemmin lisättiin erikoisefektejä.

Kaksosenergiaa-sarjan on ohjannut Jani Ilomäki. Sarja on Vilja Autiokyrön konseptoima ja pääkäsikirjoittama, ja sen muina käsikirjoittajina toimivat Lotta-Kaisa Riistakoski ja Petra Koivula.

Sarjan on tuottanut Ylelle Tack Films Oy.

Kaksosenergiaa koko kausi (kahdeksan jaksoa) Yle Areenassa 13.10. Sarja alkaa 15.10. Yle TV2:n sunnuntaiaamuissa klo 9.35 alkaen.