Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Elämäni Biisi palkittiin Venice TV Awardsissa

Elämäni Biisi -kyltti.
Kuvateksti Elämäni Biisi.
Kuva: Matias Väänänen / Yle

Ylen suosikkisarja Elämäni Biisi sai parhaan kevyen viihteen ohjelman palkinnon Venice TV Awardsissa.

Ylen ja Yellow Film & TV:n tuottama Elämäni Biisi on palkittu Kultaisella mitalilla Venice TV Awardissa kevyen viihteen kategoriassa. Suomalainen menestysformaatti päihitti neljä muuta ehdokasta.

“Tämä on hieno tunnustus meidän ainutlaatuiselle ohjelmallemme, joka yhdistää ihmisiä musiikin voimalla. Upeaa, että alkuperäisformaattimme puhuttelee myös kansainvälisesti“, iloitsee Elämäni Biisin tilaaja Arttu Nurmi Yleltä.

Tunnustuksen sai ohjelman neljäs tuotantokausi. Sen tekijätiimissä olivat mm. vastaavat tuottajat Anna-Maria Meurman ja Samu Reijonen, musiikkituottaja Kalle Torniainen sekä sisältöohjaaja Petja Peltomaa, joka on myös ohjelman alkuperäinen luoja. Ohjelman monikameraohjaajana toimi Jan-Aslak Leino.

Elämäni Biisin kanssa ehdolla parhaan kevyen viihteen ohjelman kategoriassa olivat The Reluctant Traveller with Eugene Levy (Apple TV+), The Summit (Nine Network), Hip Hop My House (Paramount+) ja Finder$ Keeper$ (VTM).

Venice TV Awards on vuodesta 2018 järjestetty kansainvälinen tv-alan kilpailu. Tänä vuonna ehdokkaita oli 29 maasta ympäri maailmaa, ja parhaita ohjelmia palkittiin 16:ssa eri kategoriassa. Voittajat valitsee kansainvälinen tv-alan ammattilaisten raati. Yle osallistui kilpailuun nyt ensimmäistä kertaa.