Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Hyvin sanottu -keskustelufestivaali rantautuu Lahteen syksyllä 2024

Ihmisiä keskustelemassa juontajan johdolla Hyvin sanottu -keskustelufestivaalilla.
Kuvateksti Hyvin sanottu -keskustelufestivaali Hämeenlinnan Verkatehtaalla syyskuussa 2022.
Kuva: Sakari Piippo / Yle

Keskustelufestivaali järjestetään ensi syksynä 27.–28.9.2024 Lahden Sibeliustalossa.

Hyvin sanottu -keskustelufestivaali jatkaa ensi vuonna tutulla konseptilla uudessa kaupungissa, kun Hyvin sanottu -keskustelut valtaavat Lahden Sibeliustalon. Tapahtuman järjestävät Yle, Erätauko-säätiö ja Lahden kaupunki yhdessä muiden Hyvin sanottu -hankkeen yhteistyökumppaneiden kanssa. Viimeiset kaksi vuotta tapahtuma on järjestetty Hämeenlinnan Verkatehtaalla.

“On hienoa päästä tekemään yhteistyötä Lahden kaupungin kanssa ja järjestämään Hyvin sanottu -keskustelufestivaalia. Meillä on yhdessä mahdollisuus kehittää vaikuttava tapahtuma, joka tarjoaa ihmisille ainutlaatuisen mahdollisuuden osallistua ja vaikuttaa keskusteluihin. Odotan innolla tulevaa ja mitä voimme saada yhdessä aikaan. Haluan vielä kiittää koko tiimini puolesta Hämeenlinnan kaupunkia upeasta yhteistyöstä kahden vuoden aikana. Teimme yhdessä tapahtuman, jollaista ei ole aikaisemmin ollut Suomessa”, sanoo festivaalin päätuottaja Markus Liimatainen.

“Yhteinen matka Ylen ja Erätauko-säätiön kanssa on ollut erittäin antoisa. Olemme yhdessä edistäneet Hyvin sanottu -hankkeen tavoitteita rakentaen samalla ainutlaatuisen keskustelufestivaalin. Hämeenlinna jatkaa Hyvin sanottu -verkostossa aktiivista työtä keskustelukulttuurin parantamiseksi yhdessä muiden kumppaneiden kanssa myös jatkossa”, kertoo Hämeenlinnan kaupungin strategiajohtaja Markku Rimpelä.

“Meillä Lahdessa on käytetty Erätauko-menetelmää työntekijöiden osallistamisessa ja sidosryhmätyössä vuodesta 2018. Palaute ja tulokset keskusteluista ovat olleet innostavia. Näiden innoittamina olemme luoneet Lahteen Monttu auki -keskustelutapahtuman sekä oman Skididialogi-mallin. Nyt saamme jatkoa näille yhteisöllisille tapahtumille Hyvin sanottu -keskustelufestivaalien myötä. On todella hienoa, että Lahden kaupunki, mukaan lukien meidän mahtavat Erätauko-pioneerit, pääsevät nyt näyttämään parastaan yhdessä Ylen ja Erätauko-säätiön kanssa Sibeliustalon upeissa puitteissa syyskuussa 2024”, iloitsee Lahden kaupungin tapahtumapäällikkö Inkeri Määttä.

Lisätietoja:

Markus Liimatainen, puh. +358 40 868 2624 tai markus.liimatainen@yle.fi, päätuottaja, Hyvin sanottu -hanke, Yle

Markku Rimpelä, puh. +358 400 712219 tai markku.rimpela@hameenlinna.fi, strategiajohtaja, Hämeenlinnan kaupunki

Inkeri Määttä, puh. +358 44 416 3890 tai inkeri.maatta@lahti.fi, tapahtumapäällikkö, Lahden kaupunki

Hyvin sanottu – Bra sagt on Ylen ja Erätauko-säätiön viisivuotinen hanke, jolla pyritään vahvistamaan suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luomaan turvallisia keskusteluympäristöjä. Samalla vahvistetaan suomalaisten luottamusta ja ymmärrystä toisiaan kohtaan.