Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Muumilaakso-sarjalle International Emmy -ehdokkuus

Muumihahmot seisovat vieretysten vehreässä ympäristössä, taustalla sateenkaari.
Kuva: Gutsy Animation / Yle

Ylen ja Gutsy Animationsin tuottaman Muumilaakso-sarjan kolmas tuotantokausi on päässyt ehdolle International Emmy Awards -gaalassa.

Muumilaakson kolmas tuotantokausi kisaa parhaan lasten animaation International Emmy -palkinnosta. Ehdokkaina samassa kategoriassa ovat brasilialainen Menino Maluquinho, japanilainen Rilakkuma’s Theme Park Adventure sekä brittiläinen The Smeds and The Smoos.

“Ylelle on ollut tärkeää olla mukana laadukkaan ja kansainvälisille markkinoille tähtäävän Gutsy Animationsin Muumilaakso-animaatiotuotannossa. Sarjan International Emmy -ehdokkuus on osoitus siitä, että pitkäjänteinen yhteistyö huomioidaan alan merkittävimmillä foorumeilla”, Yle Draaman päällikkö Jarmo Lampela sanoo.

“Tämä on suuri kunnianosoitus koko Gutsyn tiimille Suomessa ja UK:ssa ja osoittaa, kuinka tärkeää on, että Suomessa uskotaan kotimaisiin sisältöihin ja niiden vetovoimaan myös maailmalla. Jos voittaisimme, tämä olisi historiallinen tunnustus Suomen av-teollisuudelle ja sille työlle, jota tuhannet ihmiset tällä alalla ovat tehneet jo pitkään”, Gutsy Animationsin CCO, Muumilaakso-sarjan luoja Marika Makaroff toteaa.

Muumilaakson kolmannen kauden ovat ohjanneet Sara Barbas, Jay Grace, Darren Robbie ja Nigel Davies. Sarjan pääkäsikirjoittajina toimivat palkitut Mark Huckerby ja Nick Ostler sekä Josie Day ja tuottajana Stephen Dorrance.

Muumilaaksoa nähdään yli 70 maassa ympäri maailman, mm. Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Puolassa, Japanissa ja Kanadassa. Sarjan kaikki kaudet ovat katsottavissa Yle Areenassa, ja luvassa on myös neljäs kausi.

International Emmy -voittajat julkistetaan International Emmy Awards -gaalassa Yhdysvalloissa New Yorkissa 20.11.2023.