Hyppää pääsisältöön

Elämä

”Kaikki romahti” – sometähti Jaakko Parkkali toipuu vakavasta burnoutista

Kiharahiuksinen, lippispäinen nuori mies mikrofoni edessään.

Jaksamisen kanssa kamppaileva tubetähti Jaakko Parkkali kertoo Gogin kantabaari -podcastissa saaneensa apua säännöllisestä terapiasta.

Viime kevät oli tubettaja Jaakko Parkkalille, 27, vaikea. Hän koki silloin elämänsä vakavimman burnoutin.

– Elämässä oli samaan aikaan tosi monella osa-alueella liikaa ja se romahti. Nyt tässä pikkuhiljaa toivutaan, Parkkali kertoo Gogin kantabaari -podcastissa.

Menevänä ja hyväntuulisena tunnettu Parkkali kertoo Gogi Mavromichalisin haastattelussa olleensa syvissä vesissä viime kuukausien aikana.

– En ole ikinä elämässäni itkenyt niin paljon kuin tänä vuonna.

Burnoutin vuoksi Parkkali kertoo tehneensä koko kevään ja kesän huomattavasti tavallista vähemmän töitä, vaikkei se someseuraajille ole välttämättä näkynytkään.

Parkkali on esiintynyt myös lukuisissa televisio-ohjelmissa, tänä syksynä hänet on nähty esimerkiksi Masked Singerissä ja Ei saa nauraa -ohjelmassa.

Jaksamisen ja innostumisen kanssa tasapainottelu on ollut Parkkalille ongelma oikeastaan aina. Hän kertoo vuosien saatossa kokeneensa useita väsymysjaksoja, ”pieniä burnouteja”.

– Olen semmonen tyyppi, että jos innostun jostain, niin annan palaa. Jos jollain on haaste jonkun päihteen tai minkä ikinä kanssa, minulla on se, että [innostuminen] ei mene yli, hän sanoo.

Vaikka Parkkali kertoo olevansa myös sosiaalisen median kanavissaan avoin, ei jaksamisesta puhuminen ole hänelle helppoa.

– Tulee hölmö olo, että tulen tänne hakemaan huomiota, se ei ole sitä. Mullakin on opettelemista siinä, että pystyn kertomaan näistä. Mutta se tekee hyvää! Uskon, että ehkä on samanlaisia ihmisiä, jotka kamppailevat jaksamisen kanssa.

Parkkali kertoo saaneensa apua omista rajoista huolehtimiseen niin läheisiltä kuin terapiastakin. Podcast-jaksossa hän avautuu terapiasta sekä siitä, miksi terapeutin vastaanottoaika on merkattu hänen kalenteriinsa sydämen kera. Koko jakson voit kuunnella alta!

Jaakko Parkkali & Pinkku Pinsku

63:51

Gogin kantabaari -podcastissa tutustutaan tunnettuihin ihmisiin julkisuuskuvan takana. Sarjan tuoreella kaudella ovat vierailleet muun muassa juontaja ja somevaikuttaja Veronica Verho, nyrkkeilylegenda Eva Wahlström ja juontaja ja koomikko Ernest Lawson. Kuuntele kaikki jaksot Yle Areenassa.