Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Taitoluistelun arvokisat nähdään tulevinakin vuosina Ylen kanavilla

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis jäällä.
Kuva: Tomi Hänninen / Yle

Yle on hankkinut arvokisojen esitysoikeuksia vuosille 2024 ja 2025.

Ylen ja Infront Sports & Median väliseen sopimukseen sisältyvät kausien 2023-2024 ja 2024-2025 taitoluistelun EM- ja MM-kilpailujen sekä muodostelmaluistelun MM-kilpailujen mediaoikeudet. Ylen kanavilla nähdään siis myös muodostelmaluistelun MM-kotikisat vuonna 2025.

”Uuden sopimuksen myötä voimme tarjota jatkossakin suomalaisille taitoluistelun suurimpia hetkiä. Viime vuosina erityisesti jäätanssijat ja muodostelmaluistelijat ovat tarjonneet myös suomalaismenestystä”, iloitsee Ylen urheiluoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma.

”Olemme ylpeitä siitä, että taitoluistelu säilyy osana Yle Urheilun portfoliota.Tällä on iso merkitys sille, että laji on kaikkien suomalaisten saavutettavissa. Uskomme, että näkyvyys innostaa lajin pariin myös uusia harrastajia”, kertoo Suomen Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo.

Tuoreeseen hankintaan sisältyvät myös yhdet pikaluistelun arvokisat vuodessa sekä 17.–19.11.2023 käytävät Espoon GP-kisat, jotka nähdään kokonaisuudessa suorana Yle Areenassa ja koostelähetyksinä Yle TV2:ssa.

Vuonna 2024 taitoluistelun EM-kilpailut käydään tammikuussa Kaunasissa, Liettuassa ja MM-kilpailut maaliskuussa Montrealissa, Kanadassa. Muodostelmaluistelun MM-kilpailut järjestetään huhtikuussa Zagrebissa, Kroatiassa.

Ylen taitoluistelulähetysten selostajina jatkavat Mika Saarelainen ja Sara Honkavaara.

Vuoden 2024 arvokisat Ylen kanavilla:

  • 10.–14.1.2024, Taitoluistelun EM-kilpailut, Kaunas, Liettua

  • 18.–24.3.2024, Taitoluistelun MM-kilpailut, Montreal, Kanada

  • 5.–6.4.2024, Muodostelmaluistelun MM-kilpailut, Zagreb, Kroatia