Hyppää pääsisältöön

Musiikki

Iki-ihana Kehtolaulu soi isänpäivää juhlistavalla musiikkivideolla – lähde supersankarin mukana satumaiselle matkalle

19-vuotias Liu Pöntinen soittaa sellolla Armas Järnefeltin Kehtolaulun. Musiikkivideolla seikkailee myös supersankari kultaisessa naamiossa.

Supersankari puhaltaa sohvalla saippuakuplia, kun ikkunan takana alkaa tapahtua kummia. Leijuvat kuplat johdattavat supersankarin seikkailulle kaupungin kaduille ja merenrantaan. Näin alkaa isänpäivää juhlistavan Kehtolaulu-musiikkivideon tarina.

Supersankaria esittää 7-vuotias Elias Botani. Jokainen katsoja voi tulkita supersankarin omalla tavallaan: jollekulle hahmo saattaa olla toive tai muisto lapsuudesta, toiselle taas ajatus siitä, miten tärkeää on säilyttää ihmettelyn taito.

Kehtolaulut ovat aina olleet vanhempien keino nukuttaa, lohduttaa ja rauhoittaa lapsiaan. Musiikkivideolla soivan Kehtolaulun on säveltänyt Armas Järnefelt, ja se on yksi tunnetuimmista suomalaisen klassisen musiikin kappaleista.

Kehtolaulu on osa Musiikkia kuvina -sarjaa, jossa esitellään nuorten kiinnostavien muusikoiden versioita tutuista klassikkokappaleista. Järnefeltin Kehtolaulun tulkitsee pysäyttävästi 19-vuotias sellisti Liu Pöntinen. Lahjakas nuori soittaja opiskelee Sibelius-lukiossa ja Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa, ja tähtää abivuoden jälkeen ammattiopintoihin ja muusikon uralle.

Liu Pöntisen koskettava tulkinta ja supersankarin tarina heräävät henkiin musiikkivideolla. Kurkista kuvien kautta Kehtolaulun taianomaiseen maailmaan!

Supersankariksi pukeutunut poika, Elias Botani, istuu sohvalla hämärässä huoneessa. Hänellä on käsissään vihreä saippuakuplapullo, ja hän puhaltaa saippuakuplia.
Kuvateksti Tarina alkaa supersankarin (Elias Botani) puhallellessa saippuakuplia.
Kuva: Teemu Kokkonen / Yle
Sivuprofiilista kuvattu Liu Pöntinen keskittyy sellonsoittoon.
Kuvateksti Sellisti Liu Pöntinen soittaa kaunista Armas Järnefeltin Kehtolaulua.
Kuva: Teemu Kokkonen / Yle
Supersankariksi pukeutunut poika, Elias Botani, katsoo ulos talon ikkunasta. Kuvassa näkyy pojan takaraivo ja ikkunan kautta hänen kasvojensa heijastus.
Kuvateksti Ikkunasta näkyy jotakin kiinnostavaa. Tätä täytyy tutkia!
Kuva: Teemu Kokkonen / Yle
Supersankariksi pukeutunut poika, Elias Botani, istuu kivisen muurin harjalla jalat ristissä. Taustalla näkyy auringossa kimmeltävä meri.
Kuvateksti Saippuakuplat johdattavat supersankarin merenrantaan.
Kuva: Teemu Kokkonen / Yle
Liu Pöntinen soittaa selloa vaaleanpunaisessa asussa katse ylöspäin kohotettuna.
Kuvateksti Liu Pöntisen sello soi vuoroin valoisana ja surumielisenä.
Kuva: Teemu Kokkonen / Yle
Ylhäältä päin otetussa kuvassa saippuakuplat välkkyvät auringossa rantakivikon yllä.
Kuvateksti Videolla kimaltaa ja välkkyy, tunnelma on unenomainen. Aurinko, meri ja saippuakuplat säihkyvät.
Kuva: Teemu Kokkonen / Yle
Lähikuvassa supersankariksi pukeutunut poika, Elias Botani, kultainen naamio kasvoillaan. Taustalla näkyy auringossa kimmeltävä meri.
Kuvateksti Supersankari on pukeutunut isää varten. Hänellä on mahtava kultainen naamio ja itse tehty rintamerkki.
Kuva: Teemu Kokkonen / Yle
Supersankariksi pukeutunut poika, Elias Botani, seisoo sinisellä sohvalla selin kameraan ja kiinnittää viirejä seinälle. Viireihin kirjoitetut kirjaimet muodostavat sanan "ISÄ".
Kuvateksti Isän viiri oli päässyt repsahtamaan, mutta supersankari korjaa. Vaikka isää ei näy videolla, hän on silti läsnä.
Kuva: Teemu Kokkonen / Yle
Liu Pöntinen makaa silmät kiinni värikkäiden saippuakuplien keskellä. Hänen kasvonsa heijastuvat alustasta, jolla hän makaa.
Kuvateksti Sellisti Liu Pöntinen lepää kimaltavien saippuakuplien keskellä.
Kuva: Teemu Kokkonen / Yle
Sellisti Liu Pöntinen makaa vaaleanpunaisessa asussa heijastavalla alustalla. Valo ja varjo leikkivät hänen kasvoillaan ja heijastuksella.
Kuvateksti Valon ja varjon leikkiä.
Kuva: Teemu Kokkonen / Yle
Supersankari Elias Botani poseeraa hauistaan esitellen kultaisissa vaatteissa. Lapsen takana näkyy meri, ja hänen ympärillään on saippuakuplia.
Kuvateksti Supersankari esittelee voimiaan.
Kuva: Teemu Kokkonen / Yle

Katso Kehtolaulu Yle Areenassa.

Lisää aiheesta Yle Areenassa