Hyppää pääsisältöön

Tarinoita Ylestä

Inttistoorit kiinnostavat, vaikka henkilökohtaista kokemusta armeijasta ei olisikaan

Päivitetty 30.11.2023 13:02.
Toimittaja Lloyd Libiso pitää armeijakokemusten jakamista tärkeänä. ”Ne auttavat myös muita ymmärtämään sitä elämänvaihetta.” - Toista Yle Areenassa

Ylen tehtävä on lisätä ihmisten ymmärrystä toisistaan ja yhteiskunnasta. Uutis- ja ajankohtaispodcastien lisäksi myös muut audiosisällöt ovat olemassa tätä tehtävää varten. Myös ne, joissa kerrotaan armeijatarinoita.

Toimittaja Lloyd Libiso on tuttu monelle suomalaiselle Ylen sisällöistä - hän juontaa Puoli seitsemän perjantaita ja tekee YleX:n viikonloppua - mutta rakas oma ensituotanto keskittyy hieman erikoisempaan aiheeseen.

Inttistoorit-podcastia on tehty jo neljä tuotantokautta, eikä suotta. Aihe kiinnostaa, myös hauskojen tarinoiden kautta kerrottuna. “On hassua olla huumorityyppi, kun aihepiiri ei loppujen lopuksi ole hauska,” kertoo Libiso. “Ja toisaalta, nimenomaan vakavien asioiden kanssa on tärkeää löytää niitä pieniä arjen iloja.”

Armeijajuttuihin keskittyvän sisällön voisi ensituumauksella kuvitella olevan nimenomaan niille, jotka nostalgisoivat vuosia sitten käytyä asepalvelusta. Näin ei kuitenkaan ole – kuulijapalautteessa palvelustaan suorittavat mainitsevat usein vertaistuen, ja palveluksesta kiinnostuneet kertovat podcastin auttaneen jännityksen tai mystisyyden kanssa.

“Moni myös yllättyy, kun saa tietää Inttistoorien kuuntelijoista 30 % on naisia. Että ei tämä olekaan mikään äijäpodcast”, Libiso toteaa. “Lähes jokaisella suomalaisella on jonkinlainen kosketus armeijaan – jos siellä ei ole ollut itse, melkeinpä joku läheinen on.”

Kuuntele Ylen podcasteja Yle Areenassa.