Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Yle ja Kvs-säätiö yhteistyöhön Sivistyksen teemavuonna

Aurora-tulevaisuustapahtuma Levillä, auditorion lavalla 6 henkeä keskustelemassa.
Kuvateksti Yhteistyö alkaa Auroa-tulevaisuustapahtumasta marraskuussa.
Kuva: Tomi Hänninen

Yle on mukana Sivistyksen teemavuodessa 2024.

Yle ja Kvs-säätiö (Kansanvalistusseura sr.) ovat sopineet kumppanuudesta vuodelle 2024, jolloin vietetään Sivistyksen teemavuotta. Yhteistyö käynnistyy jo tämän vuoden puolella Levillä 17. marraskuuta järjestettävässä Aurora-tulevaisuustapahtumassa, jossa pureudutaan sivistyksen merkitykseen monelta kantilta.

”Kumppanuus Kvs-säätiön kanssa toteuttaa erinomaisesti Ylen tehtävää tuottaa suomalaisille sisältöjä sivistys- ja tasa-arvonäkökulmasta. Aloitamme kumppanuuden Aurorasta ja jatkamme sitä koko Sivistyksen teemavuoden ajan tekemällä yhteistyötä erilaisten sisältöjen parissa”, kertoo Ylen tapahtumapäällikkö Jyri Kataja-Rahko.

Kvs-säätiö on tarjonnut asiantuntijuuttaan Aurorassa järjestettävien keskustelujen teemoihin sekä järjestää päivän aikana myös oman keskustelun Sivistys, elämämme paras investointi. Aurora-tapahtumassa julkistetaan myös sivistyksen ja oppimisen tiedekeskus Sopen pop-up-kiertonäyttely.

”Nyt käynnistyvä kumppanuus avaa uusia mahdollisuuksia pyyhkiä teemavuoden aikana pölyt sivistyksen päältä. Auroraan liittyvä yhteistyö Ylen kanssa on ollut uutta luovaa ja innostavaa. Meillä on itseasiassa yhteinen historia Ylen kanssa. Olemme aikoinaan olleet Yleisradiota perustamassa, ja edelleen olemme yksi omistajista. Tästäkin näkökulmasta olemme erittäin iloisia tiivistyvästä yhteistyöstä”, kertoo Kvs-säätiön toimitusjohtaja Lauri Tuomi.

Sivistyksen teemavuosi 2024 on opetus- ja kulttuuriministeriön nimeämä kaikille avoin tapahtumien vuosi. Sen aikana sivistystä ja sen merkitystä tuodaan tähän päivään ja ihmisten arkeen. Tietoa teemavuodesta ja tapahtumakalenteri löytyvät verkko-osoitteesta sivistys.fi.Sivistyksen teemavuotta koordinoi vuonna 1874 perustettu sitoutumaton Kvs-säätiö (Kansanvalistusseura sr.).