Hyppää pääsisältöön

Viihde

Jos joutuisit pidätetyksi niin mikä olisi syy, Kari Hietalahti?

Kollaasi, jossa Kari Hietalahti. Taustalla näkyy Urho Kekkosta, saimaannorppaa ja uistin.

Hietalahden vastaukset kymmeneen satunnaiseen kysymykseen paljastavat salaisen haaveen ja erikoisen lapsuusmuiston.

Tässä artikkelisarjassa esitämme kysymyksiä, jotka jäävät usein kysymättä – ja joiden vastaukset paljastavat haastateltavista odottamattomia asioita.

Näyttelijä Kari Hietalahti ponnahti viihdemaailmaan 1990-luvun puolivälin supersuositusta Vintiöt-sarjasta ja on sen jälkeen tehnyt rooleja niin teatterien lavoilla kuin elokuvissakin. Lisäksi hän on käsikirjoittanut useita televisiosarjoja. Freelancerina työskentelevä Hietalahti nähdään Yle Areenan uudessa Etsijät-komediasarjassa, joka kertoo pikkupaikkakunnan vapaaehtoisista ruumiinetsijöistä.

Erikoisin lapsuusmuistosi?

Minusta on valokuva, jossa kättelen presidentti Urho Kekkosta. Olen noin 5-vuotias. Äitini on siinä sairaanhoitajan vaatteissa, ja minulla on puku päällä. Minulla ei ole mitään käsitystä siitä, mihin kuva liittyy.

Pahin pelkosi?

Luontokato.

Mikä on ollut kaikista rohkein tekosi?

Luonnon suojeleminen. Suojelemalla esimerkiksi saimaannorppaa asetan itseni asemaan, jossa saan paljon paskaa niskaan. Mutta se käy minulle, osaan kyllä puolustaa itseäni.

Vastustamme verkkokalastusta Saimaalla, sillä se tappaa esimerkiksi norppia ja vaelluskaloja. Olemme tehneet myös kansalaisaloitteen asian puolesta. Yleensä luonnonsuojelun kritisoijat ovat vanhempia miehiä. Kai he kokevat, että heiltä ollaan viemässä oikeuksia. Samat änkyrät ovat vastaan kaikkea, se on heissä sellainen yleispiirre.

Hyödyttömin taitosi?

Kalastusvälineiden keräily, joka on täysin hyödytöntä paskaa. Vaimon mielestä hyödyttömin taitoni on varmasti konsolipelaaminen. Olen pleikkarin suuri rakastaja.

Asia, jota kadut?

Aloitin lukioiässä röökinpolton. Olen vähentänyt, mutta tavasta en pääse eroon. Nykyään poltan sikareita.

Voisin huoletta jäädä pidätetyksi, kun asia on oikea.

Minkä ohjeen antaisit 18-vuotiaalle itsellesi?

Sanoisin, että älä muuta mitään. Olen tehnyt jo nuorena aika rohkeasti omia päätöksiä ja tein oikean uravalinnan, jota en ole katunut. Se oli muiden mielestä aluksi älytön idea. 18-vuotiaana olin armeijassa ja silloin pyrin ja pääsin teatterikouluun. Minulla ei ollut hajuakaan, mitä se tarkoittaa, mutta halusin elokuvanäyttelijäksi. Minulla on myös ollut kaikessa mukana paljon onnea. Pääsin suoraan koulusta Kom-teatteriin, tapasin Vintiöt, pääsin sisälle viihdemaailmaan ja lopulta näyttelijäksi myös elokuviin.

Tai no, sen tupakanpolton olisi voinut jättää aloittamatta.

Arvokkain omistamasi esine?

Kalastusveneeni. Se ei ole kovin kallis tai iso, mutta tykkään siitä todella paljon. Se on ollut minulla jo yli 15 vuotta, enkä haaveile paremmasta.

Tein hirveästi hommia, että sain sen hankittua. Kävin juontokeikoillakin, vaikka ne ovat minulle epämiellyttäviä.

Mikään ei ole niin järjetöntä kuin veneen omistaminen, jos suhteuttaa ajotunnit siihen, mitä veneen hoitaminen maksaa. Vesillä pääsen kuitenkin rauhaan. Siksi se on arvokkain esineeni.

Salainen haaveesi, joka on vielä toteutumatta?

Minulla ja Peter Franzenilla on elokuvakäsikirjoitus, jonka haluaisimme saada valkokankaalle. Se on ollut haaveenamme jo kuusi vuotta. Minä olen kirjoittanut käsikirjoituksen ensimmäisen version ja Peten kanssa olemme versioineet sitä. Emme ole kirjoittaneet itsellemme rooleja. Näyttelemiseen liittyviä haaveita minulla ei enää ole, sillä olen saanut tehdä rooleja laidasta laitaan.

Jos joutuisit pidätetyksi, mikä olisi todennäköisin syy?

Olisin kahlinnut itseni kaivinkoneeseen puolustaessani luontoa. Voisin huoletta jäädä pidätetyksi, kun asia on oikea. Olen tunnollinen kuski, ja juopumispidätyksiäkään tuskin tulee – minut on pidätetty vain kerran nuorena, mutta eikös jokainen nuori mies?

Mitä tekisit, jos olisit yhden päivän ajan näkymätön?

Kävisin katsomassa salaa, miten Tom Cruise pysyy niin nuorekkaana. Mitä hän syö ja mitä rasvoja käyttää? Olemme nimittäin samaa ikäluokkaa. Tiedän, että Brad Pitt pesee aamulla kasvot ja laittaa sen jälkeen päivävoiteen. Mutta Tom Cruise on minulle vielä salaisuus.

Etsijät on Kimmo-sarjan tekijöiden uusi kotimainen komediasarja, joka kertoo pikkupaikkakunnan vapaaehtoisista ruumiinetsijöistä. Katso ensimmäinen jakso alta.

Lisää aiheesta Yle Areenassa