Hyppää pääsisältöön

Yle TV1

Onko ilmastonmuutos hengellinen kriisi?

Nojatuolikirkon keskustelijat Oulunkylän Vanhassa kirkossa.
Kuvateksti Nojatuolikirkossa rukoillaan luomakunnan puolesta.
Kuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio

Tuomiosunnuntain Nojatuolikirkossa 26.11. klo 10 etsitään toivoa ja parannuksenteon keinoja ilmastokriisin keskelle.

Tuomiosunnuntaina puhutaan kaikkea Jumalan luomaa uhkaavasta ilmastokriisistä, parannuksenteosta ja kristinuskon antamasta toivon pilkahduksesta.

Miten voin julistaa toivoa? Mitä ovat toivon teot? Mikä on yksilön ja mikä yhteisön vastuu? Tulevaisuutta koskevien suurten kysymysten äärellä nojatuoleihin istuvat juontaja-liturgi Kristiina Hyppölän kanssa tulevaisuudentutkija Otto Tähkäpää, pastori Marjut Mulari ja nuori kirkkovaltuutettu Samuel Oliveros de Nordenflicht.

Ilmastokatastrofi on seurausta rakenteellisesta synnistä ja se uhkaa kaiken Jumalan luoman olemassaoloa. Miten usko voi olla voimavara tällaisen hahmottoman ja valtavan suuren kriisin keskellä?

Saarnakeskustelussa kuullaan tulevaisuudentutkijan näkökulmia ilmastoahdistukseen ja nuoren ajatuksia siitä, miltä tuntuu, kun ilmastonmuutoksen torjuminen ei etene harppauksin. Oppilaitospappi ja somevaikuttaja Pastori Maikki eli Marjut Mulari tuo keskusteluun oman näkökulmansa, joka nousee mm. opiskelijoiden esiin tuomista pohdinnoista.

Yhteinen rukous luomakunnan ja toivon puolesta toteutetaan ohjelmassa kauniiden rukoushelmien avulla.

Virsiä luonnosta ja folkahtavaa laulua

Musiikista vastaa Make Perttilä Church House Band. Make Perttilä on sovittanut ohjelman musiikiksi virsiä, joissa puhutaan Jumalan luomistyön tuskasta ja kauneudesta.

Nojatuolikirkon artistivieraana on folkahtavasta musiikistaan tunnettu laulaja-lauluntekijä Piia Viitanen, joka esittää ohjelmassa kappaleensa Rukous rauhasta. Kappaleiden teemoissa toistuvat ihmisen suhde luontoon, toisiin ihmisiin ja itseensä sekä suomalainen runous.

Tuomiosunnuntain Nojatuolikirkko sunnuntaina 26.11. klo 10 Yle TV1 ja Areenassa

Tuomiosunnuntain Nojatuolikirkko - Toista Yle Areenassa