Hyppää pääsisältöön

“Our New President on dadaistinen mestariteos!”

Hulvaton, absurdi ja pelottava dokumenttielokuva kertoo Donald Trumpin tiestä presidentiksi – Venäjän ja venäläisten kuvaamana

Our New President (2018) on tarina Donald Trumpin tiestä voittoon vuoden 2016 presidentinvaaleissa. Nyt näkökulma on täysin Venäjän valtiollisten uutismedioiden ja tavallisten venäläisten.

Todistitte jälleen kerran, ettei naisesta voi tulla Amerikan presidenttiä.

― Venäläinen pikkupoika ja Trump-fani

Paikoittain absurdiksi äityvä leffa koostuu tavallisten venäläisten erinomaisen erikoisista Youtube-videoista ja Venäjän suosituimman (ja häpeilemättömän manipulatiivisen) uutiskanavan Russia Todayn materiaaleista.

Jos tämä on propagandaa, se on sitä terveessä mielessä.

― Dmitri Kiseljov, Russia Today

Satiirinen elokuva paljastaa näennäisen kepeyden saattelemana valtavan feikkiuutisten verkoston sekä informaatiosodan sumeilemattomat taktiikat.

Tämä on irrationaalinen dokumentti näinä irrationaalisina aikoina. Kuten avauslainauksessa todetaan, Putinin Venäjä ja Trumpin Amerikka luottavat paitsi valeuutisiin, myös niitä kuluttaviin valeihmisiin, jotka ovat tyytyväisiä valheisiin, kunhan se on hyvä spektaakkeli ja naurattaa.

― the Guardian

Vuonna 2019 keskustelu teemasta on tärkeämpää kuin koskaan, ja siksi myös Docventures tarttuu siihen.

Our New President on dadaistinen mestariteos! Se ei ole vain elokuva Trumpin vaaleista, vaan jostain isommasta ja pelottavammasta.

― Riku Rantala

Elokuva kertoo Trumpista ja Putinista, mutta voisi kertoa mistä tahansa internetin kylmän sodan suurvalloista.

― Tunna Milonoff

Artikkelin leffakuvat: Third Party Films