Hyppää pääsisältöön

"Olen ymmärtänyt sen, että mitä jää rivien väliin on myös tärkeää"

Laulaja Ellinoora vierailee Minun musiikkini -sarjan toisella kaudella

Laulaja Ellinooran sanoitukset koskettavat ihmisiä avoimuudellaan ja rehellisyydellään. Vaikeistakin aiheista biisejä kirjoittavalle artistille musiikki on ihmisiä yhdistävä asia. Minun musiikkini -sarjassa vieraileva Ellinoora keskustelee musiikistaan kirjailija Juha Itkosen kanssa.

Ellinoorassa on jotain ajatonta ja iätöntä. Jotain hyvin suomalaista myös, surumieltä ja melankoliaa.

― Juha Itkonen

Poplaulujen sanoittaminen ei ole helppoa. Kolmeen minuuttiin pitäisi mahduttaa kokonainen tarina, ja Ellinooralla on ollut aina paljon sanottavaa.

Olen ymmärtänyt sen, että mitä jää rivien väliin on myös tärkeää.

― Ellinoora

Ellinoora kasvoi suomirockin keskellä perheessä, joka ei jarrutellut nuoren tytön intoa harrastaa musiikkia. Laulutunneilta mukaan tarttui suurten soul-laulajien vaikutus, ja bändikoulussa opettaja tutustutti Ramonesiin ja punk rockiin.

Punk hurmasi kouluikäisen Ellinooran avoimuudellaan: kaikki hyväksytään sellaisina kuin he ovat. Ellinoora toivookin, että kuulija löytäisi myös punk-asennetta hänen lauluistaan.

Mun mielestä semmoinen pieni henkinen keskisormi on aina hyvä.

― Ellinoora

Suomirockin kultakausi oli artisteille monella tapaa vapaampaa, ja laulaja myöntää joskus haikailevansa menneeseen aikaan, jota hän ei ole itse elänyt. Nykyajan media- ja somemaailma reagoi kaikkeen nopeasti, ja artistin elämä on näkyvämpää kuin ennen. Vaikka artistius luo paineita, se myös antaa mahdollisuuden käsitellä ikäviä tunteita.

Toivoisin, että jokaisella ihmisellä olisi keino purkaa omia ajatuksia, sattumuksia ja tunteita. Minulla se sattuu olemaan popmusiikki.

― Ellinoora

Artikkelin kuvat: Mikael Raivio

Lisää aiheesta Yle Areenassa