Hyppää pääsisältöön

Opiskeluvinkit

Näin kirjoitat ällän paperit

Älliä ei saada istumalla ympäripyöreitä päiviä kirjastossa.

Abitreenit tapasi kolme ylioppilasta, jotka saivat yo-kokeista pelkkiä laudatureja. Kukaan heistä ei viettänyt ennen kirjoituksia ympäripyöreitä päiviä kirjastossa. Pänttäämisen sijaan he suosittelevat abikurssien käymistä ja vanhojen yo-kokeiden tekemistä.

Yo-kirjoitukset

Yo-kokeet tulossa ja pää jumissa – Mitä voin tehdä?

Lue asiantuntijan vastaukset jaksamiseen.

Entä jos jäädyn yo-kokeessa? Miten jaksan lukea tarpeeksi? Entä jos ei saa nukuttua juuri silloin, kun pitäisi olla skarppina opiskelemassa? Mielenterveyden keskusliiton kouluttaja Jyrki Rinta-Jouppi vastasi Abitreeneille lähetettyihin kysymyksiin jaksamisesta ja opiskelumotivaatiosta.

Paineessa

Motivaatiotreenit

Sähköiset yo-kirjoitukset

Tekniset apuvälineet ja ajankäyttö mietityttivät ensimmäisessä sähköisessä matematiikan yo-kokeessa

Millainen oli ensimmäinen sähköinen matematiikan yo-koe?

Ensimmäiset matematiikan sähköiset ylioppilaskokeet näkivät päivänvalon keväällä 2019. Abitreeneille lähetettyjen kommenttien perusteella eniten puhuttaneita aiheita olivat ajankäyttö, tekniset apuvälineet sekä tehtävien soveltavuus. Monella kokelaalla loppui kokeessa aika kesken.

Fysiikan ylioppilaskoe sähköistyi – muista nämä asiat, ennen kuin astut koesaliin

Fysiikan ylioppilaskoe sähköistyy syksyllä 2018.

Fysiikan ylioppilaskoe sähköistyy syksyllä 2018. Koska digitaalisissa ylioppilaskokeissa ei vielä liiemmin olla päästy kirjoittamaan matemaattista kieltä, on fysiikan sähköistyminen herättänyt kokelaissa paljon kysymyksiä. Kokosimme tärkeimmät huomiot, jotka kannattaa huomioida sähköisessä fysiikan yo-kokeessa.

Ylioppilaskirjoitusten arviointi

Koevastausten katoaminen ei enää huoleta – sähköinen yo-koe muutti sensorien arvostelu-urakan

Sähköistymisen myötä kokeet arvostellaan nimettöminä.

Ensimmäiset sähköiset ylioppilaskokeet saivat kritiikkiä muun muassa siitä, että ne eivät hyödyntäneet tarpeeksi digitaalisuuden mahdollisuuksia. On kuitenkin muistettava, että ylioppilaskoe on muutakin kuin itse koe ja koetilanne. Yo-kokeiden arvostelusta sähköistyminen teki heti paremman, kertoo sensori Eero Salmenkivi.

Uusimmat sisällöt - Artikkelit