Hyppää pääsisältöön

Opiskeluvinkit

Lukioissa opiskellaan historiaa Twitterin avulla

Aiheeseen ja valittuun hahmoon perehtyminen vie aikaa.

Twitterissä voi elää muutakin kuin nykyaikaa, eikä henkilöllisyydenkään tarvitse olla oma. Tämä mahdollistaa henkilökeskeisten aiheiden opiskelun roolipelin lailla. Twiittaamista on kokeiltu eri lukioissa hyvin tuloksin.

Onko viime hetken lukeminen kokeeseen turhaa?

Loksahtelevatko opitut asiat paikoilleen nukkuessa? Siirtyykö tieto sormea pitkin päähän? Oppimiseen liitetään mitä ihmeellisimpiä uskomuksia. Listasimme niistä kolme ja kysyimme asiantuntijoilta, mihin ne perustuvat.

Tue muistiasi

Asioiden kytkeminen toisiinsa tehostaa muistamista.

Tiedätkö oman tapasi oppia ja valmistautua tenttiin? Erilaiset muistitekniikat ja muistivihjeet helpottavat oppimisen tehostamista. Asioiden kytkeminen toisiinsa auttaa opeteltavan sisällön palauttamista mieleen.

Yo-kirjoitukset

Lähes joka kymmenes kirjoittaja on jo ylioppilas

Jatko-opinnot ova yksi syy tutkinnon korottamiseen.

Kaikki ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat kokelaat eivät suinkaan jännitä ylioppilaslakkinsa tai -juhliensa puolesta. Osa heistä ei ole abiturientteja, eikä edes lukiolaisia. Tutkinnon korottaminen tai täydentäminen tuovat osan ylioppilaista takaisin liikuntasalin pulpettiin.

Sähköiset yo-kirjoitukset

Sähköiset ylioppilaskokeet alkavat – tulevaisuuden kokeisiin suuria suunnitelmia, kuten avoin internet

Jo nyt aineistot laajenevat ja kokeiden logistiikka kevenee.

Filosofia, maantiede ja saksa, eli noin viisi prosenttia syksyn 2016 yo-kokeista kirjoitetaan sähköisesti. Tämä mahdollistaa kokeisiin monipuolisempia aineistoja. Ylioppilastutkintolautakunta suunnittelee jo seuraavia uudistuksia, kuten avointa internetiä ja suullisen kielitaidon arviointia koneellisesti.

Ylioppilaskirjoitusten arviointi

Koevastausten katoaminen ei enää huoleta – sähköinen yo-koe muutti sensorien arvostelu-urakan

Sähköistymisen myötä kokeet arvostellaan nimettöminä.

Ensimmäiset sähköiset ylioppilaskokeet saivat kritiikkiä muun muassa siitä, että ne eivät hyödyntäneet tarpeeksi digitaalisuuden mahdollisuuksia. On kuitenkin muistettava, että ylioppilaskoe on muutakin kuin itse koe ja koetilanne. Yo-kokeiden arvostelusta sähköistyminen teki heti paremman, kertoo sensori Eero Salmenkivi.

Lukion jälkeen

Kaipaatko apua uravalinnoissa? Tutustu Abitreenien valmennuskouluun

Opinto-ohjaaja auttaa abiturientteja elämän käännekohdassa.

Valmennuskoulu esittelee kuusi elämän käännekohdassa olevaa abiturienttia, jotka pohtivat uravalintojaan. Opinto-ohjaaja ja elämäntaidon valmentaja Marjaana Herlevi selvittää nuorten unelmia, tavoitteita ja henkilökohtaisia ominaisuuksia erilaisia menetelmiä käyttäen. Tule mukaan ja löydä tukea oman urasi suunnitteluun!

Opiskelijat valmentavat ilmaiseksi yliopistoon

Normaalisti kurssit maksavat sadoista tuhansiin euroihin.

Suositulle alalle suosittuun suomalaiseen yliopistoon hakeminen ilman valmennuskurssia vaatii uskaliaisuutta. Sadoista jopa tuhansiin euroihin maksavat kurssit ovat monelle hakijalle ehdoton - joskin tuntuva - sijoitus. Kaikki valmennuskursseja tarjoavat tahot eivät tee kursseilla liiketoimintaa, vaan he päinvastoin haluavat tuhota valmennuskurssibisneksen.

Mitä lukion jälkeen?

Tutustu linkkeihin koulutuspaikoista ja ammatinvalinnasta.

Kirjoitusten jälkeen tie on avoinna moniin eri suuntiin ja on tärkeiden päätösten aika. Pohdinnan alla ovat muun muassa opiskelupaikan hankkiminen, mahdollinen välivuoden pitäminen ja muutto omaan asuntoon. Tutustu Abitreenien kokoamiin linkkeihin koulutuspaikoista ja ammatinvalinnasta.

Asennetta kesäopiskeluun – Abitreenien kesäkamppis

Uusimmat sisällöt - Jutut