Hyppää pääsisältöön

Opiskeluvinkit

Näin kirjoitat ällän paperit

Älliä ei saada istumalla ympäripyöreitä päiviä kirjastossa.

Abitreenit tapasi kolme ylioppilasta, jotka saivat yo-kokeista pelkkiä laudatureja. Kukaan heistä ei viettänyt ennen kirjoituksia ympäripyöreitä päiviä kirjastossa. Pänttäämisen sijaan he suosittelevat abikurssien käymistä ja vanhojen yo-kokeiden tekemistä.

Lukioissa opiskellaan historiaa Twitterin avulla

Aiheeseen ja valittuun hahmoon perehtyminen vie aikaa.

Twitterissä voi elää muutakin kuin nykyaikaa, eikä henkilöllisyydenkään tarvitse olla oma. Tämä mahdollistaa henkilökeskeisten aiheiden opiskelun roolipelin lailla. Twiittaamista on kokeiltu eri lukioissa hyvin tuloksin.

Näin teet lukusuunnitelman yo-kirjoituksiin

Järkevä lukusuunnitelma auttaa kirjoituksiin lukemisessa.

Olennaista on arvioida luku-urakkaa suhteessa käytettävissä olevaan aikaan ja omaan jaksamiseen. Lukeminen on helpompi pitää kohtuuden rajoissa, kun myös tauot ja vapaa-aika on kirjattuna kalenteriin.

Yo-kirjoitukset

Viisi faktaa yo-stressistä

Stressi on hyödyllistä, mutta siitä on myös palauduttava.

Millainen stressin määrä on normaalia ja milloin olisi syytä huolestua? Abitreenit kokosi viisi faktaa yo-koestressistä.

Sähköiset yo-kirjoitukset

Sähköiset ylioppilaskokeet alkavat – tulevaisuuden kokeisiin suuria suunnitelmia, kuten avoin internet

Jo nyt aineistot laajenevat ja kokeiden logistiikka kevenee.

Filosofia, maantiede ja saksa, eli noin viisi prosenttia syksyn 2016 yo-kokeista kirjoitetaan sähköisesti. Tämä mahdollistaa kokeisiin monipuolisempia aineistoja. Ylioppilastutkintolautakunta suunnittelee jo seuraavia uudistuksia, kuten avointa internetiä ja suullisen kielitaidon arviointia koneellisesti.

Ylioppilaskirjoitusten arviointi

Koevastausten katoaminen ei enää huoleta – sähköinen yo-koe muutti sensorien arvostelu-urakan

Sähköistymisen myötä kokeet arvostellaan nimettöminä.

Ensimmäiset sähköiset ylioppilaskokeet saivat kritiikkiä muun muassa siitä, että ne eivät hyödyntäneet tarpeeksi digitaalisuuden mahdollisuuksia. On kuitenkin muistettava, että ylioppilaskoe on muutakin kuin itse koe ja koetilanne. Yo-kokeiden arvostelusta sähköistyminen teki heti paremman, kertoo sensori Eero Salmenkivi.

Asennetta kesäopiskeluun – Abitreenien kesäkamppis

Uusimmat sisällöt - Jutut