Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Paineessa pääkuva

Paineessa – tukea lukiolaisten stressinhallintaan

Yle Abitreenien​ ​Paineessa-kampanja ​auttaa lukiolaisia hallitsemaan opiskeluun liittyvää stressiä.​ Tavoitteemme on helpottaa opiskelupaineita ja auttaa jokaista saamaan itsestä paras mahdollinen suoritus irti tärkeänä yo-koepäivänä.

Mitä?

Paineessa tarjoaa tietoa ja työkaluja, jotka tukevat psyykkistä hyvinvointia opiskelussa ja ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisessa. Autamme esimerkiksi lukusuunnitelman tekemisessä, tavoitteiden asettamisessa ja itselle sopivien opiskelutekniikoiden löytämisessä. Tarjoamme tietoa opiskeluun liittyvästä stressistä ja koulu-uupumuksesta sekä kerromme lukiolaisten kokemuksia opiskelupaineista.

Kenelle?

Kampanja on suunnattu kevään 2018 ylioppilaskirjoituksiin valmistautuville lukiolaisille sekä kaikille opiskelijoille, jotka tarvitsevat tukea opiskelussa ja stressinhallinnassa.

Miksi?

Suorituspaineet ja stressi uuvuttavat opiskelijoita. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tekemän kouluterveyskyselyn (2017) mukaan noin 13 prosenttia lukion 1. ja 2. vuoden opiskelijoista kokee koulu-uupumusta. Kouluterveyskyselyn mukaan puolet lukiolaisista kertoo, että heillä on ollut väsymystä vähintään kerran viikossa.

Kampanjen Pressad finns också på svenska.

Markkinointimateriaali

Tämän linkin alta löytyvä materiaali on tarkoitettu Paineessa-kampanjasta tiedottamiseen.
Kaikki aiheen tärkeäksi kokevat tahot (media, organisaatiot, oppilaitokset tai yksityishenkilöt) saavat jakaa tätä materiaalia.

Videota voi käyttää sosiaalisen median kanavissa tai esim. bannerilinkkinä, joka ohjaa Paineessa-kampanjan (tai Abitreenien) sivuille.