Hyppää pääsisältöön

Narsismi

Pitääkö lapsesta kasvattaa narsisti, jotta hän menestyy työelämässä? Tutkija: “Jonkinlainen kylmyys edesauttaa pärjäämistä”

Onko nykyajan työelämä rakennettu narsisteja varten?

Kansainvälisesti tunnettu professori sanoo, että nykyajan yhteiskunnassa menestyy olemalla narsisti. Väite on hurja, mutta siinä on totuuden hippunen. Tutkijan mukaan työelämän kärkipaikoille valikoituu ihmisiä, joilla on tiettyjä persoonallisuuden piirteitä. Pitääkö omasta lapsesta kasvattaa narsisti, jos haluaa tämän menestyvän?

Katso Olenko narsisti? -jakso. Elias Metsämaa sai narsisti- ja psykopaattileiman esiinnyttyään Temptation Island -sarjassa.

Stressi

“Pitkittynyt stressi tuhoaa aivoja” - Tutkija Katri Saarikivi kertoo, miten erotat harmittoman stressin haitallisesta

Stressi voi pahimmillaan tehdä aivoille pysyvää tuhoa.

Pieni stressi kuuluu elämään ja auttaa meitä selviytymään hankalista tilanteista. Jos stressi ei hellitä vaan jää päälle, hyvät vaikutukset kumoutuvat ja tilalle tulee liuta kielteisiä. Mutta miten hyvän stressin erottaa huonosta? Lue vinkit, joiden avulla saat pidettyä kielteisen stressin loitolla.

Seuraa Akuuttia Facebookissa ja Instagramissa

Downin syndrooma

Suolisto

Suolistobakteerit ovat yhteydessä aivojen hyvinvointiin – Asiantuntijat: "Näin tuunaat mikrobistoasi aivoille suotuisaksi"

Asiantuntijoiden vinkit suolistomikrobiston tuunaukseen.

“Suolisto on ihmisen toiset aivot” -sanonta on täyttä totta. Suolistomikrobisto osallistuu esimerkiksi mielialoihimme vaikuttavien aivoille välttämättömien välittäjäaineiden valmistamiseen ja jopa 90 prosenttia aivojemme välittäjäaineista syntyy suolistossa. Parhaiten omaa mikrobistoaan ja aivojen hyvinvointia pystyy tuunaamaan ruokavaliolla.

Lotan jatkuva sairastelu ei johtunutkaan päiväkodin aloituksesta - lasten suolistosairaudet yleistyvät hurjaa vauhtia

Suolistosairaudet yleistyvät hurjaa vauhtia myös lapsilla.

Lotan toistuvista vatsavaivoista ja keuhkokuumeista syytettiin aluksi päiväkodin aloitusta. Lopulta tytöllä todettiin Crohnin tauti. Tulehdukselliset suolistosairaudet yleistyvät kovaa vauhtia myös lapsilla. Tiedetään, että syypäät lymyävät ympäristössämme, mutta sairastumisen perimmäinen syy on edelleen hämärän peitossa.

Kemikaalit

Uusimmat sisällöt - Akuutti