Hyppää pääsisältöön

Sisältöä aiheesta Akuutti

Pääsisältö

Sairastutko heti, kun stressi hellittää? Näistä asioista huomaat, että kehosi on ylikierroksilla

Kenenkään kehoa ei ole tarkoitettu jatkuvaan ylivireystilaan, ja siksi palautumisen taito on superarvokas. Opettele helpot keinot, joilla saat oman hermostosi kierrokset kuriin.

Elina Partanen ratkaisi uniongelmansa poikkeuksellisella tavalla – nyt omakotitalon pihassa kököttää teltta ympäri vuoden

Kun tytär ehdotti Elina Partaselle yhteistä telttayötä kotipihalla, ei Elina voinut arvata sen muuttavan hänen nukkumistapansa kokonaan.

Solisluiden asento paljastaa totuuden ylävartalon lihaskunnosta – näillä liikkeillä moni niska-hartiaseudun vaiva helpottuu

Monet niska- ja hartiaseudun ongelmat eivät johdukaan lihasjumeista vaan heikosta lihaskunnosta. Silloin hartiat pääsevät laskeutumaan liian alas aiheuttaen ongelmia.

Yleinen haitallinen tapa aiheuttaa päänsärkyä ja kireyttä kasvoissa – tämä yksinkertainen niksi kannattaa ottaa haltuun

Leuan lepoasento on yksinkertainen harjoitus, joka ohjaa leuan ja suun neutraaliin asentoon.

Syömishäiriöstä toipunut Wilma Ruohisto: ”Painon kontrollointi oli minulle selviytymiskeino ja tapa käsitellä ahdistusta”

Toimittaja ja kirjailija Wilma Ruohisto ammentaa omasta kokemuksestaan ja haluaa purkaa syömishäiriöihin ja kehonkuvaan liittyviä rakenteita. Ne vaikuttavat kaikkiin, ja niiden on muututtava.

Jalkapohjan lihaskalvolla on yllättävä vaikutus koko kehon jumeihin – tämä vaivaton liike helpottaa kireyksiä

Syy kehon kireyksiin voi löytyä faskioista, ja siksi jalkapohjan hieronta vapauttaa koko kehon takaosan jäykkyyttä.

Sorrutko sinäkin näihin tapoihin vessassa? Näillä vinkeillä kakkaat oikein ja ehkäiset peräpukamia

Joka toinen kärsii jossain vaiheessa elämää peräpukamista. Katso tästä vinkit pukamien tunnistamiseen ja niiden hoitoon.

Kun Katja Lahti erosi, hänen piti etsiä identiteettinsä uusiksi: “Se oli paniikkia ja hätää siitä, kuka ja missä minä olen”

Katja Lahti huomasi erotessaan, ettei hän eroa ainoastaan puolisostaan vaan myös tutuista rutiineista. Se oli kivuliasta ja aiheutti myös yksinäisyyttä.

Masennusta sairastava Hilla Kopakkala uskotteli pitkään itselleen, ettei tarvitse terapiaa – sitten koitti hetki, kun lääkärin sanat kolahtivat

Hilla Kopakkala, 32, sairastui masennukseen jo teini-ikäisenä. Nyt hän haluaa kertoa kokemuksistaan avoimesti ja toivoo, että muutkin uskaltaisivat puhua.

”Mietin, miksi en nyt pärjääkään” – Lapsen syntymä oli Henriikka Reinmanille iso haave, mutta myös kriisi

Henriikka Reinmanista tuli äiti puolitoista vuotta sitten. Vauva-arki oli ihanaa, mutta samalla vaikeinta ja rankinta, mitä hänelle oli koskaan tapahtunut.

Isabella oli jo hankkimassa lasta yksin, kunnes tuttu pariskunta teki ehdotuksen — näin arki sujuu kumppanuusvanhempien perheessä

Kumppanuusvanhemmuus kiinnostaa yhä useampaa. Moni haaveilee lapsista, mutta ei ole löytänyt sopivaa parisuhdetta tai ei halua sellaista.

Katso Areenassa

Kun öiset murheet valvottavat

Millaista on unettoman elämä? Neljän lapsen äiti, turkulainen luokanopettaja Elina Partanen viettää yönsä ulkona teltassa. Siellä hän saa rauhan huolistaan, ja unikin tulee paremmin. Toimittaja Anu Silfverberg tunnustautuu yömurehtijaksi. Molempien unettomaan elämään on mahtunut myös työkyvyttömyysjaksoja. Unettomuus on epidemia, ja sen hoitoon tarjotaan ratkaisuksi esimerkiksi meditaatiota tai unirytmin korjaamista. Mutta onko ongelma jossakin ihan muualla? Toimittaja Risto Kuusisto.

Kuuntele Areenassa

Lue myös

Toimitus

Täältä löydät toimituksen yhteystiedot.
Palautetta voi lähettää myös osoitteeseen akuutti@yle.fi

Akuutti TV:ssä, radiossa ja Areenassa

TV1 tiistaisin klo 20:00 ja Areena.
Terveydeksi podcast-sarja Areenassa ja Yle Puheella.