Hyppää pääsisältöön

Sisältöä aiheesta Akuutti

Pääsisältö

Kiusatuksi tuleminen on piirtänyt Heljä Lappiin syvät jäljet, mutta somevaikuttajana hän kohtaa nyt erilaista häirintää

Somevaikuttaja Heljä Lappia kiusattiin jo eskarissa, eikä koulukaan ollut hänelle turvallinen paikka. Heljä kohtaa ikäviä kommentteja vielä nykyäänkin somen kautta.

Tiina Laiho sairasti diabetesta tietämättään – lääkäri määräsi suosittua ihmelääkettä ja sen vaikutukset olivat yllättävät

Ihmelääkkeiksikin kutsutut suolistohormonit on tarkoitettu ensisijaisesti diabeteksen hoitoon, mutta monet käyttävät niitä laihduttamiseen. Tiinalla ne ovat auttaneet myös masennukseen.

Solisluiden asento paljastaa totuuden ylävartalon lihaskunnosta – näillä liikkeillä moni niska-hartiaseudun vaiva helpottuu

Monet niska- ja hartiaseudun ongelmat eivät johdukaan lihasjumeista vaan heikosta lihaskunnosta. Silloin hartiat pääsevät laskeutumaan liian alas aiheuttaen ongelmia.

Jalkapohjan lihaskalvolla on yllättävä vaikutus koko kehon jumeihin – tämä vaivaton liike helpottaa kireyksiä

Syy kehon kireyksiin voi löytyä faskioista, ja siksi jalkapohjan hieronta vapauttaa koko kehon takaosan jäykkyyttä.

Sairastutko heti, kun stressi hellittää? Näistä asioista huomaat, että kehosi on ylikierroksilla

Kenenkään kehoa ei ole tarkoitettu jatkuvaan ylivireystilaan, ja siksi palautumisen taito on superarvokas. Opettele helpot keinot, joilla saat oman hermostosi kierrokset kuriin.

Yleinen haitallinen tapa aiheuttaa päänsärkyä ja kireyttä kasvoissa – tämä yksinkertainen niksi kannattaa ottaa haltuun

Leuan lepoasento on yksinkertainen harjoitus, joka ohjaa leuan ja suun neutraaliin asentoon.

Masennusta sairastava Hilla Kopakkala uskotteli pitkään itselleen, ettei tarvitse terapiaa – sitten koitti hetki, kun lääkärin sanat kolahtivat

Hilla Kopakkala, 32, sairastui masennukseen jo teini-ikäisenä. Nyt hän haluaa kertoa kokemuksistaan avoimesti ja toivoo, että muutkin uskaltaisivat puhua.

Isabella oli jo hankkimassa lasta yksin, kunnes tuttu pariskunta teki ehdotuksen — näin arki sujuu kumppanuusvanhempien perheessä

Kumppanuusvanhemmuus kiinnostaa yhä useampaa. Moni haaveilee lapsista, mutta ei ole löytänyt sopivaa parisuhdetta tai ei halua sellaista.

Katso Areenassa

Kiusaaminen piirtää ikuisen jäljen

Somevaikuttaja Heljä Lappia kiusattiin jo eskarissa, eikä koulukaan ollut hänelle turvallinen paikka. Heljä kohtaa ikäviä kommentteja vielä nykyäänkin työelämässä somen kautta.

Kuuntele Areenassa

Loukkaantumisen ei tarvitse pysäyttää

Aktiiviselle liikkujalle sattuu pieniä loukkaantumisia. Kipu on hyvä merkki, että kaikki ei ole hyvin. Pysähtyminen voi aluksi ärsyttää, mutta joskus se saattaa johtaa parempaan suuntaan ja kokeilemaan uusia lajeja.

19:52

Lue myös

Toimitus

Täältä löydät toimituksen yhteystiedot.
Palautetta voi lähettää myös osoitteeseen akuutti@yle.fi

Akuutti TV:ssä, radiossa ja Areenassa

TV1 tiistaisin klo 20:00 ja Areena.
Terveydeksi podcast-sarja Areenassa ja Yle Puheella.