Hyppää pääsisältöön

Toimitus

Tero Kyllönen, toimittaja

“Akuutissa minua kiehtoo ennen kaikkea ihmisten kohtaaminen ja heihin tutustuminen. Minulle merkitsee paljon, että saan hetken matkaa kulkea heidän kanssaan ja kertoa juuri heidän tarinansa.”

Marjo Lundvall, toimittaja

“Mikä on geeneissä, mikä omissa elintavoissa, mikä ympäristön aikaansaamaa – tällaisia ajatuksia minulle herää, kun mietin terveyttä ja sairautta. Kehomme on hieno ja monimutkainen kokonaisuus, eikä sen toimintaan pelkkä fysiikka vaikuta. Mikä meitä lopulta sairastuttaa, mikä pitää terveenä – sitä on hienoa yrittää selvittää niin kokijoiden kuin asiantuntijoidenkin avulla.”

Risto Kuusisto, toimittaja

“Jokainen päivä, jolloin en harrasta liikuntaa, on aina jotenkin kivuliaampi kuin edellinen. Liikunnalle pitäisi löytää myös aikaa… ja entäpä sitten, jos ei ole edes terve? En voi kuin kunnioittaa suuresti niitä ihmisiä, jotka elävät sairauksiensa kanssa tämän päivän kiireisessä menossa. Jos pystyn Akuutin kautta antamaan ihmisille edes vähän vertaistukea, olen onnistunut tehtävässäni.”


Liisa Vihmanen, toimittaja

“Akuutti tyydyttää loputonta uteliaisuuttani ja vie minut kokonaan uusille alueille. Rakastan sitä, kun pääsen käsiksi ihmisten tarinoihin – heidän iloihinsa ja suruihinsa ja ihan tavalliseen arkielämään.”

Maarit Åström-Kupsanen, toimittaja

“Minulle Akuutti tarkoittaa uusimpia tutkimuksia sekä tietoa sairauksista ja niiden hoitamisesta. Näkökulma aiheisiin on kokijan oma. Terveysbisneksen moninaisten lupausten seassa luoviminen on välillä tosi vaikeaa – intohimonani onkin terveysmyyttien purkaminen!”

Minna Korhonen, toimittaja

“Ihmisen mieli ja kroppa ovat yhdessä tosi kiehtova ja ihmeellinen koneisto. Sen toimintaa yritän oppia ymmärtämään. Kun joku paikka tilttaa, on helpottavaa tajuta, että kaikelle on syynsä ja apua voi saada. Radiossa haluan jakaa erityisesti oivalluksia siitä, kuinka ymmärtää itseä ja muita.”


Mira Pelo, toimittaja

“Minulle ihminen ei ole pelkkää pintaa – ei hienoja urheilusuorituksia tai uusimpia ruokavalioita, ryppyjä tai rypyttömyyttä, pelkkää terveyttä tai sairautta. Jokaisen pinnan alla on kokonainen maailma, johon on hienoa päästä tutustumaan. Niin moni asia elämässämme kietoutuu toisiinsa ja vaikuttaa meihin monella tapaa – sen pähkäileminen ja siitä kertominen on mieletön etuoikeus.”

Taru Tikkanen, verkkotoimittaja ja somemanageri

"Terveys ei tarkoita minulle tiukkoja dieettejä tai jatkuvaa kurissa elämistä, vaan kokonaisvaltaista mielen ja kehon hyvinvointia, armollista elämää, johon kuuluu sekä hyviä että huonoja päiviä. On inspiroivaa, että monet voivat elää hyvää elämää myös silloin, kun terveys pettää – kiitos lääketieteen ja uskomattoman kykymme selviytyä vaikeistakin tilanteista. On etuoikeus saada kertoa ihmisten tarinoita ja jakaa tietoa siitä, miten me voisimme tulevaisuudessa voida entistäkin paremmin."

Nelli Hyttinen, verkkotoimittaja ja somemanageri

"Kolmevuotiaana kirjoitin kirjan nimeltään Rakkaus homettaa ja suututtaa. Palo tekstin luomiseen ja loputtoman utelias luonteeni lienevätkin syynä siihen, että päädyin toimittajaksi. Toivon, että Akuutissa tekemäni työ naurattaa, koskettaa, itkettää ja auttaa oivaltamaan ja oppimaan jotakin uutta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja terveydestä. Tutkittu tieto on tärkeä osa sisältöjämme, mutta vain ihmisten kautta voimme todella ymmärtää asioiden syvemmän merkityksen."


Tarja Haapala-Easton, tuottaja | televisio ja radio

040 567 5644
tarja.haapala-easton@yle.fi

Tiina Torikka, tuottaja | verkko

tiina.torikka@yle.fi

Terhi Vuorinen, toimitussihteeri | verkko, tv, radio

terhi.vuorinen@yle.fi

Voit ottaa yhteyttä myös toimituksen sähköpostilla akuutti@yle.fi tai lomakkeella:

Ota yhteyttä Akuutin toimitukseen

Akuutti – tutkittua tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista. Rohkeita ihmisiä ja inhimillisiä tarinoita.