Hyppää pääsisältöön

Väriterapia

Väriterapia on usein osa taideterapiaa, jossa terapeutti ja asiakas muodostavat kiinteän työparin. Sen avulla voidaan helpottaa mm. pelkotiloja ja masennusta. Väriterapia on hyvä keino purkaa stressiä ja sen avulla henkilö voi löytää itsestään myös uusia ominaisuuksia. Värejä hyödynnetään paitsi maalaamalla myös värivaloin, sisustuksessa sekä vaatetuksessa.

Väreillä voidaan vaikuttaa mielialaan. Masentuneena kannattaa ympärilleen haalia oranssia väriä. Turkoosinsininen taas lisää moraalia ja sitruunankeltaisella parannetaan ruokahalua. Painontarkkailijan kannattaa verhoutua purppuranpunaiseen, sillä tämä väri vähentää ahmimista.

Arja Nurminen hakeutui voimakkaan päänsäryn vuoksi neurologin vastaanotolle. Arjaa vaivasivat myös toistuvat painajaisunet. Lääkäri ehdotti Arjalle väriterapiaa ja hän meni tapaamaan Martin Gullia. Väriterapiassa painajainen pikkuhiljaa väistyi ja tilalle Arja löysi värien loistavan maailman ja oppi ymmärtämään, että elämässä täytyy olla niin tummia kuin heleitäkin värejä.

Toimittaja: TAINA TERVO