Hyppää pääsisältöön

Näin tehtiin Ekolokero

Ekolokeron toimittaja-juontajat Juha Laaksonen ja Risto Salovaara.
Ekolokeron toimittaja-juontajat Juha Laaksonen ja Risto Salovaara. Kuva: Jyrki Valkama/Yle. Ekolokeron toimittaja-juontajat Juha Laaksonen ja Risto Salovaara. Kuva: Jyrki Valkama/Yle. luonto,kuvaajat,Ekologinen lokero

Näin tehtiin Ekolokero, ohjelmasarja, jossa esiteltiin Suomen luontoa ja maata, erilaisia elinympäristöjä ja eliölajeja sekä luonnonilmiöitä.

Miten Ekolokeroa tehtiin?

Tv-ohjelman syntymiseen tarvitaan paljon eri alojen ammatti-ihmisiä. Ohjelma koostuu pienistä palasista, ja aina kaikki ei ole niin helppoa kuin miltä näyttää. Ekolokeroakin oli tekemässä iso joukko tv-alan taitajia. Ohjelman ideana oli saada katsoja oppimaan uutta ja ottamaan itse selvää ympäröivästä luonnosta. Ennen kuin ohjelma oli valmis katseltavaksi, tarvittiin muun muassa graafikkoa, kuvaajaa ja juontajaa. Graafikko kertoo alkutunnuksen teosta, toimittajan mukana päästään kuvaamaan ja leikkaamoon. 

Ohjelmassa seurataan miltä luonto-ohjelman teko näytti vuonna 2004.

Ihminen ja yhteiskunta

 • Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen kiemurat? Testaa tietosi

  Testaa, mitä hyvin tunnet taloyhtiön tilinpäätöksen

  Kymmenissätuhansissa taloyhtiöissä kokoonnutaan vuosittain kuulemaan, kun isännöitsijä luettelee tilinpäätöksestä vaikeaselkoisia termejä kokousväelle. Tilinpäätöksen riveillä on kuitenkin tärkeää tietoa siitä, miten hallitus ja isännöitsijä ovat hoitaneet osakkeenomistajien rahoja. Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen? Tarkista tietosi ja vastaa seitsemään kysymykseen.

 • Islamin vieraana

  6-osainen sarja islamista.

  6-osaisessa sarjassa professori Jaakko Hämeen-Anttila johdattaa kiehtovalle matkalle islamin maailmaan – sen historiaan, kulttuuriin, kuvataiteisiin, musiikkiin ja kirjallisuuteen sekä ihmisten jokapäiväiseen elämään. Ohjelmasarja on valmistunut v. 2003.

 • Buddhan jalanjäljillä

  Buddhalaisuus

  Buddhalaisuus ei ole kristinuskoon tai islamiin verrattavissa oleva uskonto, vaan pikemmin filosofia, joka opettaa tien korkeimman moraalisen, henkisen ja intellektuaalisen "valaistumisen" saavuttamiseen.