Hyppää pääsisältöön

Näin tehtiin Ekolokero

Ekolokeron toimittaja-juontajat Juha Laaksonen ja Risto Salovaara.
Ekolokeron toimittaja-juontajat Juha Laaksonen ja Risto Salovaara. Kuva: Jyrki Valkama/Yle. Ekolokeron toimittaja-juontajat Juha Laaksonen ja Risto Salovaara. Kuva: Jyrki Valkama/Yle. luonto,kuvaajat,Ekologinen lokero

Näin tehtiin Ekolokero, ohjelmasarja, jossa esiteltiin Suomen luontoa ja maata, erilaisia elinympäristöjä ja eliölajeja sekä luonnonilmiöitä.

Miten Ekolokeroa tehtiin?

Tv-ohjelman syntymiseen tarvitaan paljon eri alojen ammatti-ihmisiä. Ohjelma koostuu pienistä palasista, ja aina kaikki ei ole niin helppoa kuin miltä näyttää. Ekolokeroakin oli tekemässä iso joukko tv-alan taitajia. Ohjelman ideana oli saada katsoja oppimaan uutta ja ottamaan itse selvää ympäröivästä luonnosta. Ennen kuin ohjelma oli valmis katseltavaksi, tarvittiin muun muassa graafikkoa, kuvaajaa ja juontajaa. Graafikko kertoo alkutunnuksen teosta, toimittajan mukana päästään kuvaamaan ja leikkaamoon. 

Ohjelmassa seurataan miltä luonto-ohjelman teko näytti vuonna 2004.

Ihminen ja yhteiskunta

 • Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen kiemurat? Testaa tietosi

  Testaa, mitä hyvin tunnet taloyhtiön tilinpäätöksen

  Kymmenissätuhansissa taloyhtiöissä kokoonnutaan vuosittain kuulemaan, kun isännöitsijä luettelee tilinpäätöksestä vaikeaselkoisia termejä kokousväelle. Tilinpäätöksen riveillä on kuitenkin tärkeää tietoa siitä, miten hallitus ja isännöitsijä ovat hoitaneet osakkeenomistajien rahoja. Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen? Tarkista tietosi ja vastaa seitsemään kysymykseen.

 • Testaa sananvapauden rajoja – mitä netissä saa sanoa?

  Mitä netissä oikeasti saa sanoa?

  Missä menee asiattomuuden ja laittomuuden raja? Mitä netissä saa sanoa ja minkälaisten viestien jälkeen alkaa tulla nettipoliiseilta yhteydenottoja? Tee Yle Oppimisen testi ja tsekkaa miten hyvin sinulla on sananvapauden rajat hallussa. Nettipoliisi, vanhempi konstaapeli Jarno Saarinen kommentoi internetistä lainattujen kirjoitusten laillisuutta.

 • Näin sinua ohjataan Facebookissa ja internetissä

  Suosittelualgoritmit pitävät sinut kuplassa

  Näin sinua ohjataan Facebookissa ja internetissä Oletko huomannut että törmäät jatkuvasti samojen ihmisten juttuihin somessa? Näetkö netissä useimmiten mielipiteitä, joista olet samaa mieltä? Jos kuulostaa tutulta, niin olet luultavasti joutunut suosittelualgoritmien aiheuttamaan informaatiokuplaan.

 • Filosofia

  Filosofia on maailman vanhin tiede. Se opettaa ajattelemaan ja parantaa ongelmien ratkaisukykyä. Parhaimmillaan filosofia johtaa ihmisen ja maailman olemassaolon syvälliseen ymmärtämiseen.

 • Historia, Suomi

  Minkälainen maamme oli ennen? Tunnelmakuvia menneisyydestä. Historian havinaa. Tapahtumia asiantuntijoiden ja aikalaisten kertomana.

 • Historia, maailma

  Elämää, mysteereitä ja saavutuksia. Historiallisia tapahtumia, tappioita ja voittoja. Artikkelit perustuvat Ylen televisio- ja radio-ohjelmiin.

 • Suomalaiset juhlapäivät

  Juhlapäivät ovat kirkollisia, valtiollisia tai muuten vain vakiintuneita päiviä, joita juhlistetaan monin tavoin. Ne liittyvät usein uskontoon tai kansalliseen historiaan. Tutustu suomalaisiin juhlapäiviin, niiden historiaan ja merkitykseen.

 • Työelämä

  Yhdeksän kysymystä ja vastausta työtodistuksista.

  Apua ammatinvalintaan, yrittäjyyden MP3-kurssi.

 • Yhteiskunta

  Miksi demokratia on tärkeää?

  Miksi demokratia on tärkeää? Entä jos sinä saisit olla hetken vallan kahvassa?