Hyppää pääsisältöön

Vesimelonin kasvatus

Kotipuutarhoissa harvemmin nähty vesimeloni vaatii hyvin pitkän kasvuajan.

Vesimelonin taimikasvatus kestää 6-7 viikkoa. Vesimelonin juuriston pitää olla lämpimässä, yli 20 asteessa. Melonin kasvatuksessa tärkeää on kukkien pölyttyminen. Jos mehiläiset eivät pääse pölyttämään, se täytyy tehdä käsin.

Perustuu ohjelmaan: Puutarhaunelmia Toimittajat/juontajat: Irmeli Anttiroiko ja Paula Ritanen-Närhi. Vuosi: 2005

Ihminen ja yhteiskunta

 • Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen kiemurat? Testaa tietosi

  Testaa, mitä hyvin tunnet taloyhtiön tilinpäätöksen

  Kymmenissätuhansissa taloyhtiöissä kokoonnutaan vuosittain kuulemaan, kun isännöitsijä luettelee tilinpäätöksestä vaikeaselkoisia termejä kokousväelle. Tilinpäätöksen riveillä on kuitenkin tärkeää tietoa siitä, miten hallitus ja isännöitsijä ovat hoitaneet osakkeenomistajien rahoja. Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen? Tarkista tietosi ja vastaa seitsemään kysymykseen.

 • Islamin vieraana

  6-osainen sarja islamista.

  6-osaisessa sarjassa professori Jaakko Hämeen-Anttila johdattaa kiehtovalle matkalle islamin maailmaan – sen historiaan, kulttuuriin, kuvataiteisiin, musiikkiin ja kirjallisuuteen sekä ihmisten jokapäiväiseen elämään. Ohjelmasarja on valmistunut v. 2003.

 • Buddhan jalanjäljillä

  Buddhalaisuus

  Buddhalaisuus ei ole kristinuskoon tai islamiin verrattavissa oleva uskonto, vaan pikemmin filosofia, joka opettaa tien korkeimman moraalisen, henkisen ja intellektuaalisen "valaistumisen" saavuttamiseen.