Hyppää pääsisältöön

Metsäluonnonhoitaja

Hyvä metsäluonnonhoitaja viihtyy luonnossa ja ottaa kaikki luonnon arvot huomioon. Metsäalan työtä on pidetty raskaana ja likaisena, mutta esimerkiksi puunkorjuutöissä työvälineet ja työmenetelmät ovat kehittyneet.

Millaista metsäluonnonhoitajan työ on

Forssan ammatti-instituutin luokanvalvoja Rauno Karjusilta ja metsuri Juha Huttunen kertovat metsäluonnonhoitajan ammatista. Karjusillan mielestä hyvä metsäluonnonhoitaja on sellainen henkilö, joka viihtyy luonnossa, sillä työ on pääosin ulkotyötä.

Huttusen mukaan hyvä metsäalan ammattilainen ottaa kaikki luonnon arvot huomioon. Aikaisemmin metsäalan työtä on pidetty raskaana ja likaisena, mutta esimerkiksi puunkorjuutöissä työvälineet ja työmenetelmät ovat kehittyneet.

Metsäluonnonhoitaja Katja

Katja Kantomäki, 24 vuotta, on juuri aloittanut metsäalan opinnot Forssan ammatti-instituutissa. Metsäalan opinnot eivät olleet Katjan ensimmäinen valinta. Hän opiskeli puoli vuotta media-assistentiksi, mutta se ei ollut hänen alansa.

Katjan äiti Maarit kertoo, että Katja on hyvin oman tiensä kulkija. Katjan kaveri Heidi kertoo, että Katjassa on vähän erakkoluonnetta, mutta myös sosiaalisia puolia. Katjan uravalinta joutuu koetukselle, kun hänet laitetaan viikoksi alan oikeisiin töihin Lopen metsätyömaille Etelä-Suomeen.

Katjan viikko

Ammattilainen-sarjassa käsitellään eri ammatteja. Sarjaa on esitetty televisiossa vuosina 2005–2006.

Ihminen ja yhteiskunta

 • Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen kiemurat? Testaa tietosi

  Testaa, mitä hyvin tunnet taloyhtiön tilinpäätöksen

  Kymmenissätuhansissa taloyhtiöissä kokoonnutaan vuosittain kuulemaan, kun isännöitsijä luettelee tilinpäätöksestä vaikeaselkoisia termejä kokousväelle. Tilinpäätöksen riveillä on kuitenkin tärkeää tietoa siitä, miten hallitus ja isännöitsijä ovat hoitaneet osakkeenomistajien rahoja. Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen? Tarkista tietosi ja vastaa seitsemään kysymykseen.

 • Islamin vieraana

  6-osainen sarja islamista.

  6-osaisessa sarjassa professori Jaakko Hämeen-Anttila johdattaa kiehtovalle matkalle islamin maailmaan – sen historiaan, kulttuuriin, kuvataiteisiin, musiikkiin ja kirjallisuuteen sekä ihmisten jokapäiväiseen elämään. Ohjelmasarja on valmistunut v. 2003.

 • Buddhan jalanjäljillä

  Buddhalaisuus

  Buddhalaisuus ei ole kristinuskoon tai islamiin verrattavissa oleva uskonto, vaan pikemmin filosofia, joka opettaa tien korkeimman moraalisen, henkisen ja intellektuaalisen "valaistumisen" saavuttamiseen.