Hyppää pääsisältöön

Ajatuksia urheilusta

Urheilu on muuttunut maailman mahtitekijäksi, kertoo tämä ylevätyylinen lyhytelokuva. Se on silta poliittisten rajamuurien ylitse, kädenojennus ystävyyteen.

”Urheilun on henkevöittänyt sielu, tahto, aatteellisuus”, filmin selostaja toteaa.

Urheilu on ihanteen palvontaa, johon sisältyy ankara kieltäymys ja itsekuri. Se kehittää myös työtarmoa, täsmällisyyttä ja järjestystä.

Urheilun aatetta kuvittavat välähdykset voimistelusta, purjehduksesta, ratsastuksesta, melonnasta, moottoripyöräilystä ja juoksusta.

Filmin ääni katkeilee.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto