Hyppää pääsisältöön

Amerikassa ei ole kiire

Amerikkalaisten polttavana ongelmana ei 1960-luvulla enää ollut kiire, vaan pikemminkin teknologian kehittymisen myötä lisääntynyt joutoaika.

Käsityksemme USA:sta ovat vanhentuneita ja harhaanjohtavia, Veli Virkkunen toteaa esitelmässään. Viisipäiväisen työviikon myötä vapaa-ajan merkitys amerikkalaisessa elämässä oli kasvanut valtaisasti.

Laaja lomatarviketeollisuus suolsi ja kauppasi kesäasuntoja, elämää helpottavia kodinkoneita, autoja, harrastusvälineitä, asusteita jne.

Ammattiliittojen tavoite 35 tunnin työviikosta ei enää kummunnut tarpeesta lisätä vapaa-aikaa. Päämäärä oli päinvastainen: sillä haluttiin turvata kaikille mahdollisuus työntekoon.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto