Hyppää pääsisältöön

Armi Kuusela universumin kaunein

Suomen Neito Armi Kuusela valittiin Miss Universumiksi 29.6.1952. Valinta sai koko Suomen sekaisin ja tapahtumaa juhlittiin näyttävästi.

Ystävät, naapurit, kunnan ja urheiluliiton edustajat sekä julkisen sanan edustajat kävivät tuomassa kukkatervehdyksensä Armin vanhemmille.

Armin kunniaksi järjestettiin 3.8. Helsingin Pallokentällä suuri Kukkaisjuhla, jossa mm. soitti 149-miehinen valtakunnan Varuskuntien Yhdistynyt Soittokunta.

Kauppaneuvos Arvo Aalto luovutti Armille kermanvärisen Sunbeam Talbot -palkintoauton, jolla Armi myöhemmin ajoi kunniakierroksen Helsingissä.

Teksti: Seija De Rybel

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto