Hyppää pääsisältöön

Arne Wessberg toimitusjohtajaksi

TV2:n johtaja korvasi "vaikeana persoonana" pidetyn Paasilinnan vuonna 1994. Wessberg luotsasi Ylen kohti digitelevisiota.

Sosialidemokraatti Arne Wessberg (s. 1943) valittiin Yleisradion toimitusjohtajaksi Reino Paasilinnan tilalle.

Wessberg oli toimitusjohtajana vuosina 1994–2005. Euroopan yleisradioliiton EBU:n puheenjohtajaksi hänet valittiin vuonna 2001.

Vuonna 2001 Wessberg kutsuttiin Nokia Oy:n hallitukseen.

Tietolaatikko

Ajankohtaisen Kakkosen taloustoimittaja Arne Wessberg nimitettiin ensin erityisohjelmien tuottajaksi ja muutamien pankkitiedottajavuosien jälkeen TV1:n johtajaksi vuonna 1980

Wessberg oli vuonna 1986 aloitetun Kolmoskanava-hankkeen uutterimpia puuhamiehiä Yleisradiossa, ja hänet valittiin myös Kolmostelevision hallituksen johtoon

Vuoden 1990 johtajakaupoissa Wessberg siirrettiin tv:n kakkoskanavan johtoon

 • Chilestä tuli sydämenasia Tapani Brotherukselle ja Harald Edelstamille – diplomaatit auttoivat tuhansia pakolaisia

  Brotherus ja Edelstam kertovat vaiheistaan Chilessä.

  Vallankaappauksesta alkanut terrori mullisti chileläisten elämän vuonna 1973. Poikkeuksellinen tilanne vaati poikkeuksellisia toimia myös auttamishaluisilta diplomaateilta. Heistä ruotsalaisella Harald Edelstamilla ja suomalaisella Tapani Brotheruksella oli ratkaiseva rooli tuhansien maasta henkensä edestä pois paenneiden chileläisten kohtaloissa. Tässä artikkelissa he kertovat itse, miten tilanteen kokivat.

 • Suomalaistoimittajat tallensivat Chilen sosialistisen unelman ennen vallankaappausta

  Tältä näytti Allenden Chile suomalaissilmin 1971–1973

  1970-luvun alussa maailma käänsi katseensa Chileen, missä vahvasti oikeistoon ja vasemmistoon jakautunut kansa valitsi itselleen vapaissa vaaleissa sosialistisen presidentin. Myös Suomesta matkusti toimittajia paikan päälle katsomaan, millaista elämä presidentti Allenden Chilessä oli. He näkivät, millaisia saavutuksia ja ongelmia uusi hallinto oli tuonut mukanaan. Tuloksena oli ainutlaatuista kuva- ja äänimateriaalia, josta myöhäisin on tallennettu vain muutamaa kuukautta ennen sotilasvallankaappausta.

 • Chilen vallankaappaus ja sen seuraukset järkyttivät suomalaisia syyskuussa 1973

  Presidentti Allende syöstiin vallasta 11.9.1973

  Liki kolme vuotta kestänyt presidentti Allenden hallinto tuli tiensä päähän 11. syyskuuta 1973, jolloin armeija kaappasi maassa vallan kenraali Pinochetin johdolla. Yhdysvaltain tukema kaappaus oli lyhyt ja väkivaltainen, ja ajoi Allenden tekemään itsemurhan heti kaappauspäivänä. Santiago de Chilen tapahtumia seurattiin tiiviisti myös Suomessa.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto