Hyppää pääsisältöön

Arne Wessberg toimitusjohtajaksi

TV2:n johtaja korvasi "vaikeana persoonana" pidetyn Paasilinnan vuonna 1994. Wessberg luotsasi Ylen kohti digitelevisiota.

Sosialidemokraatti Arne Wessberg (s. 1943) valittiin Yleisradion toimitusjohtajaksi Reino Paasilinnan tilalle.

Wessberg oli toimitusjohtajana vuosina 1994–2005. Euroopan yleisradioliiton EBU:n puheenjohtajaksi hänet valittiin vuonna 2001.

Vuonna 2001 Wessberg kutsuttiin Nokia Oy:n hallitukseen.

Tietolaatikko

Ajankohtaisen Kakkosen taloustoimittaja Arne Wessberg nimitettiin ensin erityisohjelmien tuottajaksi ja muutamien pankkitiedottajavuosien jälkeen TV1:n johtajaksi vuonna 1980

Wessberg oli vuonna 1986 aloitetun Kolmoskanava-hankkeen uutterimpia puuhamiehiä Yleisradiossa, ja hänet valittiin myös Kolmostelevision hallituksen johtoon

Vuoden 1990 johtajakaupoissa Wessberg siirrettiin tv:n kakkoskanavan johtoon

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto