Hyppää pääsisältöön

Bodomjärven surmaajaa etsittiin poliisin ja vapaaehtoisten voimin

Bodomjärven surmaajan etsintä aloitettiin heti kun, tieto surmasta tavoitti poliisin. Utelias yleisö seurasi etsintää tiukasti ja poliisilla oli aika ajoin työ pitää heidät loitolla tutkittavasta alueesta.

Bodominjärven surmien tutkinta aloitettiin heti surmapäivänä 5. kesäkuuta 1960. Veriteon tekijää alettiin jäljittää, mutta tekijää ei tavoitettu. Omaisten pettymykseksi he joutuivat hautamaan vainajat surmaajan ollessa vielä vapaalla jalalla.

Tutkimuksia johti keskusrikospoliisin apulaispäällikkö Arvi Vainio. Poliiseista ja paikkakuntalaisista muodostettiin etsintäketju, joka haravoi rikospaikan ympärillä olevia metsiä ja rantoja murha-aseen ja uhrien omaisuuden löytämiseksi. Radiotoimittaja Markus Similä seuraa Leppävaaran poliisiasemalla murhan tutkimuksia. Kuulijoille kerrotaan murhasta epäillyn tuntomerkkejä ja yleisön havaintoja murhaajan liikkeistä.

Kommentit
  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto