Hyppää pääsisältöön

Bodomjärven surmaajaa etsittiin poliisin ja vapaaehtoisten voimin

Bodomjärven surmaajan etsintä aloitettiin heti kun, tieto surmasta tavoitti poliisin. Utelias yleisö seurasi etsintää tiukasti ja poliisilla oli aika ajoin työ pitää heidät loitolla tutkittavasta alueesta.

Bodominjärven surmien tutkinta aloitettiin heti surmapäivänä 5. kesäkuuta 1960. Veriteon tekijää alettiin jäljittää, mutta tekijää ei tavoitettu. Omaisten pettymykseksi he joutuivat hautamaan vainajat surmaajan ollessa vielä vapaalla jalalla.

Tutkimuksia johti keskusrikospoliisin apulaispäällikkö Arvi Vainio. Poliiseista ja paikkakuntalaisista muodostettiin etsintäketju, joka haravoi rikospaikan ympärillä olevia metsiä ja rantoja murha-aseen ja uhrien omaisuuden löytämiseksi. Radiotoimittaja Markus Similä seuraa Leppävaaran poliisiasemalla murhan tutkimuksia. Kuulijoille kerrotaan murhasta epäillyn tuntomerkkejä ja yleisön havaintoja murhaajan liikkeistä.

Keskustele