Hyppää pääsisältöön

Danny joutui kriittisten toimittajien piinapenkkiin vuonna 1971

Yhteiskunnallisten aiheiden yhdistäminen kaupallisuuteen, esiintymisten näyttävyys ja muusikoiden riisto olivat aiheina, kun Pop Storyn toimittajat tenttasivat D-tuotannon toimitusjohtajaa Dannya vuonna 1971.

Danny eli Ilkka Lipsanen (s. 1942) toi jo 1960-luvulla Suomeen näyttävät lavashow’t ja perusti kokemuksista viisastuneena oman ohjelmatoimistonsa vuonna 1966.

Sekä hänen tyylinsä että asemansa saivat 1970-luvun kriittiset toimittajat esittämään kärjekkäitä kysymyksiä. Aluksi tiukataan, onko puheissa yhteistyöstä Tom Jonesin managerin kanssa perää. Dannyn mukaan levytyksestä Englannissa on sovittu, mutta hänellä ei ole toistaiseksi ollut aikaa viedä asiaa eteenpäin.

Dannyn kesäshow't käsittelivät yhteiskunnan epäkohtia, kuten saastumista, väkivaltaa ja sotia. Onko tällaisten asioiden käsittely kaupallisessa yhteydessä oikein, artistilta perätään useaan otteeseen. Tämän mielestä "leikkimielinen osallistuminen" sopi kaupallisuuteen oikein mainiosti. "Useimmat yritykset ovat kaupallisia", hän puolustautuu.

Haastattelijat syyttävät Dannya myös "mahtavien kulissien" ylläpitämisestä niin esiintymisissään kuin yksityiselämässään. Kiertueiden suurta henkilökuntaa ja varustemäärää Danny perustelee tanssipaikkojen heikolla varustelutasolla. Hän asui vuokra-asunnossa, eikä tuntenut suurta tarvetta näyttäytyä julkisuudessa ammattinsa ulkopuolella.

Haastattelun loppupuolella viitataan "pahojen lehtien" kirjoituksiin, joiden mukaan Danny toimitusjohtajana "kuristi" ja riisti tallinsa artisteja. Kuulusteltavan mukaan yhteistyö Suomen johtavien artistien kanssa kertoi kuitenkin jonkinlaisesta molemminpuolisesta luottamuksesta.

Keskustele