Hyppää pääsisältöön

Digi-tv tulossa

Kun siirtyminen kokonaan digitaaliseen televisioon nousi puheenaiheeksi, toistuivat samat kysymykset kuin aiempienkin mullistusten alla.

Tarvitaanko tätä kanavamäärää todella? Ellei neljälle olemassaolevalle kanavalle riitä kiinnostavaa ohjelmaa, niin miten sitten kolmellekymmenelle?

Digi-tv:tä perusteltiin A-talkin keskustelussa mm. paremmalla kuvanlaadulla, ”todella hyvällä ohjelmistolla” ja interaktiivisten palvelujen turvaamisella niille, joilla ei vielä ollut internetiä.

Wellnet Oy:n Arto Tuomisen mukaan ei kannattanut keskustella siitä, kannattiko digitelevisioon siirtyä: muita vaihtoehtoja ei ollut.

Tietolaatikko

Ylen ympärivuorokautinen digitaalinen uutiskanava YLE24 aloitti vuonna 2000, kulttuuri-, opetus- ja tiedekanava YLE Teema ja ruotsinkielinen YLE FST vuonna 2001.

Digisovittimien myynti lähti käyntiin hitaasti, ja analogisten lähetysten lopettamisaikataulua ehdittiin moneen kertaan epäillä.

Lue lisää:

Digitelevision ABC

Digitaalitekniikka toi lisää tv-ohjelmia sekä entisiin analogisiin lähetyksiin verrattuna paremman kuvan ja äänen. Joillekin digitelevisioon liittyi suurempiakin odotuksia, ja kuten vuonna 2002 tehdystä Digi-tv:n ABC –ohjelmasta huomataan, odotukset eivät aina olleet täysin realistisia.

Lue lisää:

Mies (Sulevi Peltola) tuijottaa digiboksin scart-liitintä tietoiskussa.

Digi-tv tehtiin tutuksi tietoiskuilla

Lauantaiaamuna 1.9.2007 kello 04.00 Suomen televisiolähetykset muuttuivat kokonaan digitaalisiksi. Television katsomiseen tarvittiin nyt joko digitaalinen televisio tai digisovitin.

Kommentit