Hyppää pääsisältöön

DNA-tutkimus toi lisätietoa Bodominjärven surman tutkijoille

Keskusrikospoliisi teetätti Englannissa DNA-tutkimuksen kengistä, jotka löytyivät rikospaikalta. Krp oli aiemmin arvioinut, että vuonna 1960 löytyneet kengät olivat jutun avaintodiste. Kengät olivat Nils Gustafssonin ja surmatun Seppo Boismanin.

TV-uutisten tietojen mukaan Gustafssonille kuuluneissa kengissä olevat verijäljet oli Krp:n pyynnöstä tutkittu Englannissa, koska siellä on erikoistuttu vanhojen näytteiden analysoimiseen. DNA-lausunnon mukaan Gustafssonin kengissä oli toisen surmatun tytön verta. Kenenkään telttaseurueen ulkopuolisen DNA:ta ei kengistä löytynyt. Tiettävästi saman uhrin hampaita löytyi rikospaikalta.

Poliisin arvion mukaan DNA-löydökset olivat todiste siitä, että Gustafsson piilotti kengät veriteon jälkeen.

Keskeinen osa todistusaineistoa olivat Gustafssonin saamat vammat. Niistä keskeinen todistaja oli Gustafssonin aikoinaan tutkinut lääkäri. Murhan motiivia on arvuuteltu vuosien ajan. TV-uutisten mukaan poliisi epäilee teon motiiviksi mustasukkaisuutta. Poliisin todisteet olivat aihetodisteita, sillä mm. surma-asetta ei ole löytynyt.